Gå til sidens hovedinnhold

Sommer er pantetid

I forrige uke la SommerPANTruljen turen innom Ulvøya for å minne sommerlate strandløver om å pante - også i ferien.

ULVØYA: Nordmenn er verdensmestere i panting, men blir sløvere i sommervarmen og når de er utenfor sin vante rutine. I tillegg drikkes det mer om sommeren, og derfor får det ekstra store utslag dersom nordmenn glemmer sine gode pantevaner.

Forpliktet til å ta imot

I sommer kjører derfor en SommerPANTrulje langs kysten fra Fredrikstad til Kristiansand. Målet er å minne om at alle må pante alt, også den ene flasken eller boksen de drikker på stranda, i parken eller langs veien.

Husk at alle flaskene og boksene som drikkes når du er på farten og på ferie, også kan pantes langs veien. Alle som selger bokser og gjenvinnbare plastflasker er forpliktet til å gi pant. Slik blir panteordningen svært tilgjengelig, forteller pantruljeleder Christina Dannow med et smil.

Pant på bensinstasjoner

Patruljen ruller rundt i en dekorert elbil, som en påminnelse om at alle er velkomne til å pante også på bensinstasjoner, i kiosker og på marinaer.

Utdeling av nyttige sommergaver, informative oppgavehefter og pedagogisk riktige aktiviteter, er blant pantruljeførernes oppgaver.

Da vi kom til Ulvøya ble ansatt ved Ulvøya, Beatrice Mortensen, kjempe glad! Folk er veldig dårlige til å pante sier hun. Dagen gikk med på å lage god stemning med barna. Vi har med oss leker og fine premier. Vi hadde meget vellykket dag! forteller Anne Ringvold.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger