Sommeråpent Romsås-bibliotek i 2009

Skolebyråden vil at barna i Groruddalen skal bli bedre lesere, men samtidig var Romsås bibliotek stengt denne sommeren. H/Frp-byrådets budsjettforslag for neste år gir ikke rom for utvidet åpningstid i 2009. Dermed går Romsås bibliotek en ny sommer i møte med gitteret nede. Hvorfor skal nettopp Romsås bibliotek holdes stengt om sommeren, mens de andre filialer i byen holdes åpne?

Rødt Grorud mener at Romsåsbeboerne må sikres åpent bibliotek neste sommer. Vi mener at biblioteket er en viktig møteplass, og at bibliotekene i bydelen trenger lengre åpningstider, større utvalg av litteratur og mer ressurser til alle slags arrangementer som kan trekke til seg nye brukergrupper. Dette fremmet vi forslag om i kulturkomiteen i Grorud bydel nylig, noe resten av komiteen var helt enig i.

Da saken var oppe i bydelsutvalget 23. oktober, sluttet BU seg enstemmig til vedtaket og ber bystyret å bevilge den nødvendige pengesummen.

Vi vet at Rødt vil følge opp dette forslaget under budsjettbehandlinga i bystyret. Vi håper at også de andre partiene følger opp denne anmodningen fra sine lokale politikere, slik at Romsås-beboerne kan bruke biblioteket sitt neste sommer.


Kirsten Berrum
Rødts medlem i Kulturkomiteen

Maren Rismyhr
Rødts medlem Grorud BU

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.