RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

For et mer vårlig buksevalg kan du bytte ut denim med rosa bukse fra Gina Tricot kroner 299. Turkis singlet fra Bik Bok kroner 79.
For et mer vårlig buksevalg kan du bytte ut denim med rosa bukse fra Gina Tricot kroner 299. Turkis singlet fra Bik Bok kroner 79.

Sommerbrun i pastell

Gi lange dager og sene sommerkvelder en delikat start med dus pastell.

Iskremdisk, lollipop og godtepose. Ofte er det søte sammenligninger som dukker opp når pastellmoten skal beskrives. Men også dusere pasteller kan være delikat.

– Det er særlig puddernyanser, lysrosa og hudfarger som er trendy nå. Fargene kom i høst, og holder seg fremdeles, sier motejournalist i KK.no, Kjersti Staarvik.

Lavendel

Også hun trekker fram en søt assosiasjon.

– Tenk Opera Mints-pose. Foruten puddertonene er lavendel in, slik du finner den i den nevnte posen. Men pass på å bruke fargen på et trendy plagg, ellers kan det fort se litt tantete ut. Mintgrønn er en annen farge det er mye av nå, forteller hun.

Stilen er gjerne 50-talls med mye kjoler i oppdaterte versjoner. 80-tallet er et annet pastelltiår som fortsatt er aktuelt i motebildet.

– Sykkelshortsen er faktisk tilbake. En kort sommerkjole vil også gjøre seg i pastell, gjerne kombinert med ballerinasko, foreslår Staarvik.

Sommerbrun

Også på sminkefronten er det mye pastellfarger å velge i. Men som alltid gjelder det å ikke overdrive. Pastell fra øyelokk til skotupp kan fort bli for mye. Velg gjerne jeans til pastellfarget topp, eller mørke klær til pastellfargede sko.

Er du fortsatt usikker på om stilen blir for sukkersøt for deg, minner Staarvik om en heldig sideeffekt.

– Mange pastellfarger får deg til å se brunere ut.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere