RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sommeren kom med Hooga Troopers


Her med kunstverkene til Arve Juritzen i bakgrunnen. (f.v) Ole Morten Aagenæs, Arne Dahl og Krister Roang
Her med kunstverkene til Arve Juritzen i bakgrunnen. (f.v) Ole Morten Aagenæs, Arne Dahl og Krister Roang
Oslobandet Hooga Troopers ga mandag ut sin første plate. Fredag blir det årets realeaseparty på ærverdige Victoria.

FROGNER: Lokalavisen møtte den plateaktuelle gruppa i Arve Juritzens bolig på Frogner, som for tiden leies av Ole Morten Aagenæs. Sammen med Krister Roang, Arne Dahl og Harald Austad danner de gruppa Hooga Troopers.

Hør singelen Sånn Kan Det Gå

Årets sommerplate

Mandag var gruppas aller første plate, "Hooga Island", ut på markedet. Ifølge medlemmene i Hooga Troopers er dette årets sommerplate.

– Bare se på været. Når vi ga ut plata på mandag kom også sola. Så beklager alle sammen for at vi ikke ga den ut før, ler Krister Roang.

Gutta i bandet mener selv at de er en sjelfylt norsk hip-hop-opplevelse, krydret med velkjente lyder fra Karibien.

– Denne plata passer for alle. Vi mener at det er et bredt spekter av låter og musikkformer. Vi henter inspirasjon alt fra fransk hip hop, til amerikansk rap til Stevie Wonder og Ottis Redding. Og reggae da selvsagt, sier de.

Vil leve av musikk

Krister, Ole Morten og Arne har alle en drøm om å kunne leve av musikk. De mener at de er et steg videre med å realisere denne drømmen med denne plata.

– Vi har vært i hele Norge og spilt alle sammen og vi har vært så heldige at vi har kunnet kutte ned på jobbene våres for å holde på med dette. Målet er helt klart å kunne leve av musikken vi lager, sier Krister.

Krister har blant annet turnert i Europa som vokalist i reggae-gruppa Taxfree Turkeys, mens han og Arne dannet rap-gruppen Rimebakeriet som blant annet leverte internett-klassikeren "Ta Det Rolig" med OnkelP.

Ole Morten er kanskje mest kjent gjennom sitt arbeid i Stand-up-bransjen hvor han jobber tett sammen med Kristian Valen, Bye & Rønning og Atle Antonsen. I tillegg har de med DJ og produsent Harald Austad.

Plateslipp på Victoria

Førstkommende fredag inviterer gruppa til sin aller første plateslipp, og det foregår på ærverdige Victoria.

– Vi tenkte at når vi først skal slippe vår første plate må vi ha en skikkelig realsefest. Derfor har vi leid inn Victoria og ingenting vil bli overlatt til tilfeldighetene, sier Ole Morten.

– Vi spiller seriøs musikk og må derfor ha fine lokaler som vi kan løfte til det lille ekstra. Og på Victoria er det ekstra kul atmosfære, fortsetter Arne.

Gjengen skal heller ikke spare på kruttet fredag.

– Det blir full fest fra vi åpner dørene. Valkyrien Allstar kommer og skal opptre sammen med Stor Overraskelse. Det blir skikkelig fett med felemusikk og improvisert rapping, sier Ole Morten.

Til sammen 13 musikere skal være med på å underholde i lokalene som vil bli omdannet til en stor jungelaktig scene som skal gjøre det mer sommeraktig.

– Dette er siste sjanse til å ta farvel med sommeren, avslutter de.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere