*Nettavisen* Nyheter.

Sommeren lar vente på seg

Sture med mannskapet fra Trondheim.

Sture holder deg oppdatert fra sin seiltur i Skandinavia.

Hei.

Jeg har nå kommet gjennom Gøta kanal. Dette har vært en flott tur og nå står skjærgården for tur. Har vært oppe i Stockholms skjærgård et par dager sammen med mitt nye mannskap fra Trondheim, Morten og Anne Inger. Vi er gamle seilkompiser og har vært både i Middelhavet, Skotland, Orkenøyene kanaler og Frankrike og Tyskland.

I Stockholmsskjærgården besøkte vi Maj. Vi traff henne og mannen Yngve (som desverre døde i 2007) i Middelhavet og senere på kanalene i frankrike og Tyskland. hun har et vakkert sted på Utø utenfor Stockholm som vi fikk anledning til å besøke både som hennes gjest og som turister på øyen. En flott opplevelse.

Nå ligger vi ca. 100 nautiske mil sør for Stockholm og er på vei videre sørover, før vi legger kursen østover til Gotland før helgen.

Været er desverre ikke sommerlig. Det har vært kaldt de siste 10 dagene, noe regn og en del sol. Sommeren lar vente på seg. Opplevelsene er flotte. Skjærgården her på østkysten byr på tusentalls øyer og flotte sommersteder. Et yrende fugleliv, masse fisk og flott natur. Området kan anbefales for seilere som har lyst på variasjon fra norske farvann, men også den svenske vestkysten.

Neste reisebrev kommer litt mer utfyllende fra Gotland.

Sture
"Edvarda II"

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.