RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bekkelagsguttene Espen Løvberg og Fredric Bratlie har sikret seg en meget spesiell sommerjobb - nemlig på verdensutstillingen EXPO 2010 i Shanghai.
Bekkelagsguttene Espen Løvberg og Fredric Bratlie har sikret seg en meget spesiell sommerjobb - nemlig på verdensutstillingen EXPO 2010 i Shanghai. Foto: Alle foto: Terje Bratlie

Sommerjobb i Shanghai

Espen Løvberg (17 år) og Frederic Bratlie (18 år), begge bosatt på Bekkelaget, har drømme-sommerjobben.

BEKKELAGET/SHANGHAI: De har sommerjobb på Verdensutstillingen i Shanghai ("Better city – Better life"), hvor det forventes nærmere 100 millioner besøkende i perioden mai til oktober i år.

Rent drikkevann

På den norske paviljongen, med slagordet "Powered by nature" står de to Bekkelaget-guttene og jobber for det kinesiske selskapet, Anhui Ever-Clean International Trade Co Ltd, et datterselskap av Kolbotn-bedriften Malthe Winje.

Malthe Winje Drinking Water system (DWS) er valgt til å presentere sitt nye konsept og leverer rent drikkevann til den norske paviljongen.
– Rent drikkevann er en menneskerettighet. Mer enn en milliard mennesker har ikke tilgang til rent drikkevann. Forurensing og mangel på vann er et stort problem mange steder i verden. Med små solenergi drevne vannrenseanlegg kan Malthe Winje endre forurenset vann til rent og trygt drikkevann til en minimal kostnad. Vi kaller dette "rettferdig vann – "Just Water", sier Espen og Frederic.

– Før vi reiste til Kina, fikk vi grundig opplæring på Kolbotn av Malthe Winje. Vi har lært mye om hvor viktig rent drikkevann er, og ikke minst hvor heldig vi er i Norge som har mer enn nok tilgang på rent vann.

Mange opplevelser

Espen og Frederic har leid en leilighet i Pudong Shanghai og tar undergrunnen til det kjempestore Expo-området hver morgen for å markedsføre drikkvannsanlegget. De kan fortelle at drikkevannsanlegget er et av de mest populære attraksjonene i paviljongen med lange køer foran drikkevannsfontene. Der står de og deler ut brosjyrer, forteller om virkemåten til anlegget og deler ut sine visittkort.
– Kineserne er minst like ivrig på å ta bilder som japanere, så vi regner med at det blir tatt noen hundretalls bilder av oss i løpet av noen dager. Bare på den norske paviljongen kommer det daglig ca. 15 000 besøkende. Etter at Expo er over, skal anlegget installeres i en fattig landsby i India, sier Espen.

Foruten å markedsføre drikkevannsanlegget, håper Espen og Frederic å lære litt om Kina og andre land som markedsfører seg på Expo. I tillegg skryter de av det gode miljøet blant de som jobber på den norske paviljongen, så vi stortrives.
– Vi prøver også å få med oss andre ting som Shanghai har å by på. Vi har vært rundt i byen, vært på toppen av den høyeste bygningen i Kina (Shanghai World Finance Center - 492 m).

De var også invitert til den spanske paviljongen, som arrangerte VM finale-fest med dans og moro.
– Shanghai er en utrolig spennende by og veldig forskjellig fra Oslo. I tillegg har vi en ambisjon om å lære oss noe kinesisk.

Det eneste, som kan være litt plagsomt er varmen og fuktigheten, det er mer enn 30 grader varmt og mye nedbør.

– Vi er glade for å ha fått denne muligheten og har lært veldig mye bare på denne korte tiden vi har vært her, sier de begge.

– Litt hjemlengsel har vi innimellom, men det går greit, sier Frederic.

Han oppfordrer alle som skal til Shanghai før oktober i år om å komme til Expo og Norges paviljong, som er en utrolig opplevelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere