RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sommerjobb og rettigheter

Hver sommer står ungdommer i kø for å få en fot innenfor et arbeidsmarked som ikke bare gir dem positive opplevelser. Ingen eller en dårlig arbeidskontrakt, lav lønn, ingen overtid- eller ubekvemstillegg og stor usikkerhet i forhold til hva som foreventes, er noe av det som møter unge i sommerjobb.
Du har rettigheter selv om du er ung og bare har en sommerjobb - eller en deltidsjobb. Noen arbeidsgivere synes å tro at ungdom er lette å utnytte, og at lov og regler ikke gjelder for alle.
Sett deg inn i dine rettigheter og plikter slik at du kan sikre deg mot useriøse arbeidsgivere.
Det viktigste er å få skrevet arbeidskontrakt - uansett hvor kort tid jobben varer. Da får du dokumentert blant annet hvilken lønn du skal ha, hva du skal gjøre og hvor ofte du skal jobbe. På denne måten minsker du risikoen på å havne i ubehagelige situasjoner.
Fagforbundet jobber for at unge skal få ta del i et godt arbeidsliv. Vi har tillitsvalgte i alle kommuner og ute på arbeidsplassene. Fagforbundet ungdom har et særlig fokus på unge arbeidstakere, også de som jobber deltid, har sommerjobb eller er lærling. I årets tariffoppgjør ble lønna for unge arbeidstakere økt, og lærlinger i kommunene fikk bedre vilkår.
Et medlemskap i Fagforbundet er en billig forsikring for alle som er på vei inn i yrkeslivet. Gjennom medlemskapet sikrer du deg selv og egne interesser, men like viktig er det at du bidrar til å bevare og styrke unge arbeidstakeres rettigheter.
Frode Jenssen
Ungdomstillitsvalgt, Fagforbundet Oslo

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere