RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Sommerkjoledrømmer»


HVERDAGSMAGIKER: Cathrine Brynildsen, journalist i dittOslo
HVERDAGSMAGIKER: Cathrine Brynildsen, journalist i dittOslo

Endelig sommer! Årstiden da kveldene er lange, og hver dag er en fest! Annen unnskyldning trengs ikke for å tilbringe en ettermiddag på jakt etter Sommerkjolen med stor S.

Men så har du vært gjennom alle kjedebutikkene, og handleposen er fortsatt like ikke-eksisterende. Om det er et bevis på at du er unik, er det liten trøst akkurat nå.

Litt slukøret rusler du inn i en god gammeldags kjoleforretning. Ikke fordi du tror det er løsningen, men for et øyeblikk å drukne frustrasjonen i tyll- og silkedrømmer som uansett er så dyre at de alltid vil forbli en drøm.

Der henger den. Akkurat den du har lett etter. Riktig lengde, riktig farge, og i prøverommet sitter den som et skudd! Perfekt - om det ikke var for prislappen, som overstiger banksaldoen med sånn omtrent 20 prosent, og det er tre dager til neste lønning.

– Du er nydelig, hører du plutselig bak deg. Ekspeditøren mønstrer deg med øynene, og du ser at dere tenker det samme: Denne kjolen har navnet ditt skrevet i sømmene. Men du går mot prøverommet igjen, mens du forklarer at kontoen ikke holdt i dag.

Ekspeditøren hever øyenbrynene:

– Hvor mye har du?

Snart svinger døren igjen bak deg. Det blir ingen luksus på noen dager. Men på armen dingler en stiv papirpose som vil gjøre deg til festens midtpunkt i hele sommer.


Cathrine Brynildsen
Hverdagsmagiker

 

Nå blir hverdager erstattet av feriedager. I mellomtiden kan du lese alle kapitlene i Cathrines hverdagsmagi her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere