RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sommerlykke på Løkka

Varme mennesker og stor stemning fylte Grünerløkka da Grünerdagene ble arrangert i helga.

GRÜNERLØKKA: Jeg har fått hundre kroner av pappa som jeg kan bruke på hva jeg vil, smiler Alexander Mangos (8 ½). Han har hatt vett nok til å finne det mest avkjølende stedet på Grünerløkka denne dagen. Fontenen på Olaf Ryes plass gjør nytten som forfriskende og ikke minst gratis badebasseng i den steikende varmen.

Dans i Markveien

Lukten av grillmat og solkrem blander seg i den dirrende varme lufta. I bodene selges alt fra spekemat til yogatimer, og folk strømmer til for å smake, se og kjøpe.
Plutselig dukker det opp tre rødkledde jenter. De stopper midt i den bilfrie gata og improviserer en dans. De tre kan fortelle at de er en del av markeringa til Dansens hus, som åpner på Løkka i februar neste år.

Oslorock

Fra scena på Olaf Ryes plass dundrer musikken utover uteserveringa. Folk med solgull i håret og gull i glasset rives med når bandet TIM serverer sine låter.
Dette er skikkelig Oslorock! Norske tekster og alt!, sier en begeistret publikummer.
Fra scenen fortelles det at bandet oppsto i en bygård på Grønland. Så drar de i gang låta som er en hyllest til Schweigaards gate 10, med bestemors gamle orgel som komp.
Etter konserten kommer vokalist Morten Fredheim svett og smilende ned fra scenen. Han får velge seg en setning fra en av låtene som best beskriver denne dagen. Oj. Nesten alle låtene våre handler jo om Oslo...
Han må tenke litt.
Ligger i gresset med hodet i vinkel, sier han. Det er fra den singelaktuelle låta vår, og det er jo det folk gjør her i dag!
Fredheim er strålende fornøyd med konsertværet og publikum.
Kjempegøy å spille her i dag. Veldig bra stemning, sier han til Østkantavisa.

Sprut og smell

I fontenen er det fortsatt badeliv. Alexander har fått selskap av flere som trenger avkjøling, og vannspruten står høyt.
Jeg har brukt opp nesten alle pengene. Jeg har tjuesju kroner igjen, sier han andpusten.
Også har jeg kjøpt masse is og masse annet. Sånne små man kan kaste i bakken så det smeller! Han lener seg bakover og dukker under vannet. Og selv om ikke alle fikk plass i fontenen var det mange som lente seg tilbake...for å nyte musikken, maten, ølet, isen... og livet på Sommerløkka!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere