RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sommersalat i sør


KREV DIN RETT: Eirik Halmøy (H) mener Søndre Nordstrand i større grad må ta førerplassen i utviklingen av egen bydel. Her fra Hvervenbukta.
KREV DIN RETT: Eirik Halmøy (H) mener Søndre Nordstrand i større grad må ta førerplassen i utviklingen av egen bydel. Her fra Hvervenbukta.

Som fra en kokebok: Man tager et stykke berg med skog i Ravnåsveien, en grønn lunge mellom Liakollveien og jernbanen, et fint trebevokst område i Høgåsveien samt et større jordareal nord for Reoanlegget på Lofsrud gård og tilsetter en del byggverk.

Det smaker beskt, men vi får som fortjent. Vi påstår at Kollen i Ravnåsveien og skogholtet i Høgåsveien har vært brukt og brukes som lekeplasser, og er verdifulle grøntområde. Påstandene er sanne de, vi kan bare ikke bekrefte det, hadde vi kunnet bekrefte så hadde områden forblitt grøntarealer.

Vi som er valgt til å styre denne bydelen må komme oss ut av baksetet og frem på førerplass og ta styring med utviklingen i stedet for å være sandpåstrøere til diverse vedtak gjort av folkevalgte som knapt nok vet hvor denne bydelen er. Området ved Liakollveien-jernbanen vil få en fornuftig bruk ved bygging av ny bro over jernbanen, det som imidlertid må være et tankekors når det først skal bygges er:

Hvorfor bygges det ikke lokk over stasjonsområdet slik at det kunne bli et større tomteområde med tanke på ikke bare busser, men også Holmlia senter. Kanskje hadde anleggskostnadene blitt større, men raskere å inntjene. Nå vil mange si: Hvorfor skal vi tjene på en forbedring? Selvsagt er ikke det noe absolutt, men heller ikke noen uting.

Tenker vi oss situasjon på Reoanlegget hvor jordene på Lofsrud er tenkt lagt til Reoanlegget i stedet for som friområde til forskjellig bruk for beboerne på Mortensrud.

Det er ingen umulig tanke å bygge lokk over E6 og nedskyting av kollen mellom E6 og skolen. Oslo by har bekreftet at lokk over er hyppig brukt, som for eksempel i Ullern bydel ved Bestumkilen hvor E18 er overbygget slik at beboerne på den andre siden nemt kan ta seg frem til båthavnen

Når vi først er ute i det grønne: Hva med Hvervenbukta ?

Vi må tigge om det meste, Bukta er en by og bydelssak på linje med Frognerparken, Smestaddammen, St.Hanshaugen, Huk, Paradisbukta osv. Fasilitetene ligger til respektive bydeler, men er en fellesplass for alle i byen. Vi i Søndre Nordstrand må lage planer for hva som skal tilbys de besøkende i Hvervenbukta, og påse at Parkanlegget ikke missbrukes av horder som har ødeleggelser som tidsfordriv.

Sort asfalt uten huller har i mange år vært mangelvare særlig i Toppåsveien. Tenk her om dagen ble det lagt ny asfalt, det er over15 år siden sist, men hvem teller vel de tapte slag på seierens dag.

Salaten kunne hatt flere varianter. Vi gjemmer litt til vinteren!Eirik Halmøy, H

Tredje vararepresentant til Høyres BU gruppe

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere