*Nettavisen* Nyheter.

Sommersang i høstmørket

Sangkoret Freidig håper å lyse opp i høstmørket, når de førstkommende fredag kveld inviterer til korkafé inspirert av sydligere strøk.

Godlia/Høyenhall: Når Sangkoret Freidig inviterer til sin tradisjonelle korkafé, byr de gjerne på mye mer enn bare sang. Denne gang splitter sangfuglene seg i to. Stedet er aulaen i Høyenhall skole, som for anledningen forvandles til en spansk landsby, og her møtes korene Frisk og Freidig for å la tilskuerne ta del i en musikalsk kosestund i solen.

Det blir en slags blanding av konsert og revy, der publikum kan sitte rundt småbord og kose seg med kaffe og hjemmebakte kaker, forteller korformann Carl Møllerløkken.

I tillegg til de 90 medlemmene, byr korkaféen på pianist Egil Schanke og solisten Randi Margrethe Consoli. Dirigent er Stein Skøyeneie.

Sangkoret Freidig har holdt på helt siden 1918, og må vel være et av landets største blandakor. Denne gang håper vi å skape lys i høstmørket her hjemme, fortsetter formannen.

Og til tross for sin 88 år lange historie, synker stadig gjennomsnittsalderen på kormedlemmene. For to år siden var snittalderen 60 år, nå er vi nede i 58 år, humrer Møllerløkken, som benytter anledningen til å annonsere at koret gjerne tar imot nye sangfugler.

Vi ønsker oss flere yngre menn, avslutter den blide formannen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.