RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sommerskolemoro


Matteknappen heter dette faget. Sara Lovise Ottesen Røkenes (t.v.), Sabrina Jixao Løkken (t.h.) og Hedda Sofie Støken Pilgaard sitter konsentrert over oppgavene.
Matteknappen heter dette faget. Sara Lovise Ottesen Røkenes (t.v.), Sabrina Jixao Løkken (t.h.) og Hedda Sofie Støken Pilgaard sitter konsentrert over oppgavene.
Sommerskolen Oslo arrangeres for fjerde gang, og hundrevis av elever strømmet til Lambertseter skole forrige uke.

LAMBERTSETER: Ved bassengkanten på Lambertseter Bad sitter Anniken Kjos Bråthen (11) og Jenny Stennes Jacobsen (11). Jentene, som til vanlig går på Munkerud skole, går på sommerskole på tredje året. Men sommerskole er ikke som vanlig skole. På spørsmål om hva som er best, er svaret klart.

- Sommerskole! sier de i kor. Og favorittfaget er svømming. Men besøket til Botanisk hage og fossilet Ida var heller ikke å forakte. Anniken og Jenny har også valgt faget Forfatterspiren 2 for de liker å skrive.

- I går skrev vi en fantasifortelling om Ida, og så har vi skrevet en kriminalhistorie og en spøkelseshistorie, forteller de. Sommerskole er altså ikke noe dumt tidsfordriv før ferden går videre til henholdsvis sørligere strøk og langs norskekysten med båt kan jentene røpe.

Populært

Sommerskolen Oslo i regi av Utdanningsetaten går over fire uker og tilbyr over 380 ulike kurs. Cirka 7000 elever i Oslo deltar på minst ett av kursene i år.

En av de 20 basene er Lambertseter skole som kan ta imot maks 300 elever. De siste to ukene har 257 elever vært innom skolen.

- Vi merker at tilbudet er populært, forteller baseleder Mona Anette Stavnhaugen.

Ulike kurs

Et av fagene på Lambertseter heter IKT på nye måter. Ewa Zuzanne Wolczyk og Sarah Vasstveit er rigget opp foran laptoper. De lærer seg å behandle bilder og tekst. Begge har vært med på sommerskole tidligere, og har ingenting imot å bruke litt av ferien på å lære nye ting.

I et klasserom like ved sitter Sara Lovise Ottesen Røkenes (7) bøyd over oppgavene. Hun tar kurset Matteknappen. Matteoppgavene i dag handler om kosthold og frokost.

- Sommerskole er gøy, forteller Sara Lovise før hun konsentrert går tilbake til oppgaven.

For ytterligere informasjon om Sommerskolen se www.ude.oslo.kommune.no/Sommerskolen.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere