*Nettavisen* Nyheter.

Sommerskolene i Oslo

6000 elever fra hele Oslo begynte på sommerskole denne uken.

Lambertseter/Oslo: For andre år på rad arrangerer Oslo kommune sommerskole, og tilbudet har blitt svært godt mottatt av elever, foreldre og lærere.

Populært

Det har vært veldig populært og vi får kjempegod respons. Men jeg er egentlig ikke overrasket når tilbudet er så godt som dette, forteller baseleder for sommerskolen på Lambertseter, Espen Halvorsen.

Byrådet vedtok i mai i år å bevilge 2,5 millioner kroner ekstra for å øke antallet kursplasser på de mest populære kursene. Skoletilbudet gjelder i uke 26, 27, 32 og 33 og i disse fire ukene kan elevene velge og vrake mellom 227 ulike kurstilbud. Over 200 personer er ansatt som baseledere, lærere og assistenter. Sommerskolen arrangerer morsomme og annerledes kurs innenfor de tradisjonelle skolefagene.

Annerledes kurs

Sommerskolen er et initiativ som jeg tok for to år siden og siden tilbudet startet i fjor har det vært en fordobling av antall elever, forteller utdanningsbyråden, Torger Ødegaard, og legger til at skolen er et ledd i Høyres satsning på kunnskapsskolen Oslo er den eneste kommunen som har dette tilbudet slik at hovedstadens barn får flere undervisningstimer enn andre barn, sier byråden og legger til at barn i andre kommuner også burde få tilbud om sommerskole.

Jeg tror sommerskolen har vært populært både fordi noen barn trenger flere utfordringen i skolehverdagen mens andre barn trenger mer tid. Begge deler får de gjennom sommerskolen, sier Ødegaard.

Jeg vil ikke tvinge noen til å korte ned sommerferien, men jeg mener at tilbudet om sommerskole skal være så godt at elever selv vil være her, avslutter Ødegaard.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag