*Nettavisen* Nyheter.

Sommerstjerne

Sommerstjerne II: Petter Fredriksen Foto: Se og Hør

Se og Hør skal finne Norges nye sangstjerne. Petter Fredriksen (16) fra Skøyen er med i konkurransen og skal være med på sommerturneen.

SKØYEN: Vinneren av konkurransen får mulighet til platekontrakt med Sony Music, og vinner tur til Brasil for seg og hele familien. Gjennom en stor Facebook kampanje tidligere i sommer, samt en jurykåring, har artistene kommet gjennom nåløyet. De er nå klare for å sanke stemmer gjennom å delta på Se og Hør sin sommerturné.

Travel

Den unge sangstjernen har en hektisk sommer på gang.

– Jag har vært i Los Angeles på språkreise, og nå sitter jeg i bilen på vei til Kragerø. Skjærgårdssommer med bading i kaldt vann og båtkjøring, sier Petter Fredriksen og legger til om seg selv:

– Jeg er en utrolig knakende kjekk kar, i min beste alder, som driver med skuespilling (filmer, teater etc.) og synger så mye som mulig (helst i dusjen, men nå er det på tide å ta skrittet videre til scenen). La oss si det slik: jeg er kanskje Norges svar på Justin Bieber, bare i en mer utviklet versjon når det kommer til det pubertale – stemme, kropp osv. Også er jeg så klart mye artigere (JO, DET ER JEG!)

Han skal begynne på videregående til høsten. Dramalinja og har drevet med teater og film i 7 år.

Sangeren

John Mayer og Phil Collins er den kommende stjernens forbilder og i semifinalen skal han synge Hey, Soul Sister av Train.

– Om jeg ikke vinner konkurransen, vinner jeg festen. Men vi satser jo på at jeg smelter pikenes hjerter! Jeg prøver å lære meg gitar og piano i det skjulte, det fungerer ikke så bra, men målet er å kunne det strålende til jul sånn at jeg kan spille og synge julesanger!

Og med et glimt i øyet liter han opp framtidsdrømmene:

– Få gitt ut plate, drømmereise til Brasil og gifte meg med Miley Cyrus. Synge duett med en talentfull, vakker jente! Ellers blir det å ha det over gjennomsnittet gøy. Slappe av, og se alle rundt meg smileJuryen har bestått av Ole Evenrud, Lena Midtveit fra Sony Music, Sandra Lyng Haugen og Harald Haave, sjefredaktør i Se og Hør. "Nivået på deltakerne var meget høyt", sier musikkprodusent Ole Evenrud.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.