Sommertoner fra Nordstrand

For fjerde år på rad holdt Nordstrand Skoleorkester og Ungdomssymfoniorkester sin sommerkonsert på Blaafarveværket i Modum.

Vi er svært glade for å få delta som et av mange kvalitetsinnslag i den serien av konserter som Blaafarveværket gjennomfører hver sommer, uttaler Terje Jacobsen, styreleder for orkestrene. Rammene rundt årets konsert kunne ikke vært bedre. Mens orkestrenes medlemmer var på vei til Modum lettet tåken og "Kunstnerdalen" viste seg fra sin aller beste side. Det gode været til tross, orkestrene fylte den gamle Glasshytta, delvis med medbrakte tilhørere fra Oslo syd, men selvsagt også med andre tilhørere.

Orkestrenes program denne dagen besto av høydepunkter fra årets repertoar, et tett program som satt svært godt. Som seg hør og bør ved en slik anledning spilte orkestrene et fellesnummer. Med seksti musikere i aksjon fikk tilhørerne en energisk versjon av Can-Can. Litt vemodig på en slik semesteravslutning er det at noen medlemmer slutter i orkesteret, forteller Jacobsen. For syv medlemmer av Ungdomssymfoniorkestre var dette den siste konserten de deltok i. De ble dermed tildelt orkesterets utmerkelse, "lyren", som tildeles alle som spiller aktivt til de er ferdig med videregående skole. Selv om noen blir for gamle for orkesteret opplever vi en god rekruttering. Likevel, vi vil gjerne ha med alle barn og unge i bydelene våre, enten de allerede spiller et instrument eller ønsker å begynne. Vi har det eneste tilbudet i Oslo for barn om å spille symfonisk musikk, avslutter Jacobsen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.