RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det var mye folk på Gulden Kunstverk ved Drammen da Nordstrand-kunstneren Eva Langaas åpnet utstilling der.
Det var mye folk på Gulden Kunstverk ved Drammen da Nordstrand-kunstneren Eva Langaas åpnet utstilling der.

Sommerutstilling med Nordstrand-maler

Nordstrand-kunstneren Eva Langaas har valgt Gulden Kunstverk ved Drammenselva for sommerutstilling.

NORDSTRAND/DRAMMEN: Frem til 14. august stiller Eva Langaas ut sine siste malerier på Gulden Kunstverk, som ligger ved Drammenselva ved E 134 ca. 14 km fra Drammen - et fint sted for en utflukt i ferien, med en trivelig kafé med alle rettigheter, og uteservering under store lindetrær. Her stiller hun ut sammen med Gunn Vottestad og Marie José Horverak.

Vel etablert

Eva Langaas er en av Norges mest etablerte kunstnere. Hun debuterte på Høstutstillingen i Oslo allerede i 1972 og hadde sin første separatutstilling på det prestisjefylte galleriet Helland på Kungsträdgården i Stockholm et par år senere. Siden den gang har hun vokst seg internasjonal med utstillinger i Roma, Genève, Singapore, New York og Paris. Mange vil også kjenen henne fra lokale utstillinger, blant annet Lions-utstiløløinge e på Bøler og Nordseter. Hun var også med på å etebalere Galleri Nordstrand på Sæter.

Mektig

Kunsten til Eva Langaas kjennetegnes av sensuelle former i et vidt fargespekter. Hennes naturbilder er dramatiske og ligger i grenselandet mellom den abstrakte og det figurative ofte med små innslag av kjente symboler. Motivene gjenspeiler kjærligheten til såvel Kosters skjærgård som Nord-Norge"s fjell - og ikke minst den varme naturen i Provence. Det hevdes at hennes egen utstråling og evne til å skape trivsel rundt seg gir seg utslag i hennes fargerike litografier.

Eva Langaas" seneste internasjonale suksess var da hun i 2007 ble invitert av Kulturministeren i Paris til å delta på den årlige vårutstillingen "Salon Réalités Nouvelle". Siden 1946 har denne årlige begivenheten blitt arrangert i prestisjefylte utstillingslokaler som Grand Palais og Le Parc Floral de Paris. Eva Langaas ble invitert til å representere Norden sammen med verdenskjente kunstnere som Per Kirkeby, Danmark og Bengt Lindström, Sverige.

Men nå er det altså ved Drammenselva man kan oppleve hennes bilder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere