*Nettavisen* Nyheter.

Søndag fylles Bakkehaugen kirke til randen

MOBILISERER NÆRMILJØET: Førstkommende søndag blir det mobiliseringsgudstjeneste i Bakkehaugen kirke. Foto: Arkivfoto

Førstkommende søndag arrangeres det mobiliseringsgudstjeste i Bakkehaugen kirke. Målet er å fylle kirkerommet til siste benkerad.

TÅSEN: Slik Nordre Aker Budstikke skrev om tidligere denne måneden kan en omorganiseringsprosess i prostiet få store konsekvenser for Bakkehaugen kirke og menighet.

Omorganiseringsprosessen er initiert av bispedømmerådet og Kirkelig fellesråd og tar nå for seg Vestre Aker og Nordre Aker prostier.

– Den pressede økonomiske situasjonen gjør at vi er nødt til å tenke nytt og kreativt, vi ønsker å engasjere nærmiljøet, og vi vil strekke oss langt for at Bakkehaugen kirke skal bestå, sa leder av menighetsrådet Einar Hjorth Høivik til Nordre Aker Budstikke den gang.

Nå settes planene ut i virkeligheten og først på planen står en mobiliseringsgudstjeneste søndag 2. mars fra klokken 11.00 til 12.00.

– Det er stor oppslutning om både facebookside og underskriftskampanje, men nå skal vi samles i kirken for å markere at kirken er viktig for oss.

– Det blir i den anledning innslag fra både interne og eksterne musikalske krefter, sier Lillin Knudtzon som er aktiv i Redd Bakkehaugen kirke og tidligere medlem i menighetsrådet.

Knudtzon mener Bakkehaugen kirke er en kirke for dagens samfunn.

Bakkehaugen kirke, med sin moderne arkitektur og dekor passer i størrelse til småskala møter, kirkelige markeringer og kulturbegivenheter.

– Vi kan ikke av ressurshensyn avvikle alle de små kirkebyggene og kun beholde de store som skal favne kjempemenigheter.

– Slike store kirker egner seg ikke alltid for dagens bruk – de fylles ikke i begravelser og bryllup slik vår kirke gjør, avslutter hun.

LES OGSÅ: – Nå må noen stikke fingeren i jorda!

LES OGSÅ: Død mann funnet på offentlig toalett

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag