*Nettavisen* Nyheter.

Søndagsshygge på Ullern

Tidlig en søndag formiddag har vaffelroen senket seg over Cafè Senior på Ullern eldresenter

Ullern: Det er en gemyttlig stemning på Cafè Senior, hvor mange legger turen innom en søndag formiddag. Solen strømmer inn gjennom de høye vinduene i lyse, vennlige lokaler. Rundt et bord treffer vi fire trivelige damer.
- Her treffer vi kjente på søndagene, sier Laila.
- Det blir gjerne vafler og kaffe. Det er jo typisk norsk da, sier Gerda.
Alle fire har bare godt å si om Ullern eldresenter med alle sine aktiviteter.
- De fleste av oss bor i nærheten, så det lett å ta en tur innom. Det er fenomenalt å bo i dette området, sier Ellen.
Bak disken treffer vi et overmåte blidt vertskap, Sidsel og Tollef Bredal, som slår av en prat med alle som kommer innom.
- Det er en kjerne av folk som alltid møtes her. Du må få med at formiddagscafeen er åpen for alle, sier Tollef Bredal, som er styreleder av Ullern helselag.
Helselaget driver formiddagstreffene på søndager og diskansvaret går på rundgang.
- Det er veldig hyggelig å stå bak disken. Ingen eldresentre ville for øvrig klare seg uten frivillige. Det er helt nødvendig for driften, sier Bredal.
Sidsel Bredal føler seg godt hjemme i området.
- Dette er min barndoms egn. Jeg har gått på Ullern skole og er døpt, konfirmert og gift i Ullern kirke. Dessuten er jeg vokst opp med Ullern Avis Akersposten, smiler Sidsel Bredal.
- Jeg vil gjerne gjøre oppmerksom på at Ullern helselag starter opp med Helsedagene på mandager denne våren (første dag var 6. februar). Temaene på disse dagene handler mye om å lære og mestre sin sykdom. Her vil det også bli egne dager med "Spør legen". Dette tilbudet tror jeg vi er alene om i Oslo, sier Tollef Bredal, som er glad for bevilgningene som bydelen har gitt til Helsedagene.
Glade barnestemmer høres i gangen og da er det de tre barnebarna som kommer på besøk til mormor og morfar bak disken. Vaffellukten er nok like tiltrekkende for en barnenese som en seniornese.
Cafè Senior har oppe på søndagene klokken 12.00 - 14.00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag