RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sondre Kristiansen klar for EM i terrengsykkel


Sondre Kristiansen fra Rye skal representere Norge i U23-EM. Her fra et ritt i Norgescupen.
Sondre Kristiansen fra Rye skal representere Norge i U23-EM. Her fra et ritt i Norgescupen. Foto: Foto: Privat
5. juni setter Sondre Kristiansen fra Rye terrengsykling seg på sykkelsetet i tyske St. Wendel, for å kjempe om edelt metall i U23-EM.

ULLERN: – Det er stort å få representere Norge og det gir en motivasjon for å stå på og jobbe videre, sier Kristiansen.

LES OGSÅ: Møt talentet Sondre Kristiansen: Det store gjennombruddet

God sesong

23-åringen som sykler for klubben Rye IL  har hatt en god sesong med flere topplasseringer i norgescupen, og en andreplass i et ritt i Graz, Østerrike. 

– Jeg har fått noen gode plasseringer i år, og det har gitt meg god selvtillit inn mot mesterskapet. Jeg har ambisjoner om å få en god plassering, men jeg tror ikke at jeg kommer til å kjempe helt i toppen, sier Kristiansen.

Han har tidligere deltatt i EM som junior hvor han ble bestemann av de norske rytterne på en 14. plass.

– Det er færre ryttere med i EM enn i norgescupen. Det er begrenset med ryttere som kan stille fra hvert land, og noen land har veldig mange ryttere som hevder seg i verdenscupen. Det kan gi meg en bedre mulighet for et godt resultat. 

– Jeg sykler mest i UCI som er nivået under verdenscupen. Nå får jeg muligheten til å bryne meg på mange av de beste terrengsyklistene i Europa, sier Kristiansen.

LES OGSÅ: Merete (66) er historisk sprek

Fjellgeit

Løypa i tyske St. Wendel er en forholdsvis kort og flat bane og Sondre Kristiansen har studert løypeprofilen på forhånd.

– Jeg er ei fjellgeit som liker meg best i bakkene, så det er ikke det beste utgangspunktet, men jeg liker en utfordring, sier Kristansen.

Før mesterkapet planlegger han å delta i så mange ritt som mulig.

– Å delta i konkurranser er den beste treningen man kan få. Det blir en god oppladning, og det forbereder meg fysisk og psykisk på det som skal skje i Tyskland. Det blir spennende å se hvordan det går, sier Kristiansen. 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere