*Nettavisen* Nyheter.

Sondre Kristiansen klar for EM i terrengsykkel

Sondre Kristiansen fra Rye skal representere Norge i U23-EM. Her fra et ritt i Norgescupen. Foto: Foto: Privat

5. juni setter Sondre Kristiansen fra Rye terrengsykling seg på sykkelsetet i tyske St. Wendel, for å kjempe om edelt metall i U23-EM.

Klikk på bildet for å forstørre.

Sondre Kristiansen har hatt en god oppkjøring før EM med gode plasseringer i Norgescupen og andreplass i østerriske Graz. Foto: Foto: Privat

ULLERN: – Det er stort å få representere Norge og det gir en motivasjon for å stå på og jobbe videre, sier Kristiansen.

LES OGSÅ: Møt talentet Sondre Kristiansen: Det store gjennombruddet

God sesong

23-åringen som sykler for klubben Rye IL har hatt en god sesong med flere topplasseringer i norgescupen, og en andreplass i et ritt i Graz, Østerrike.

– Jeg har fått noen gode plasseringer i år, og det har gitt meg god selvtillit inn mot mesterskapet. Jeg har ambisjoner om å få en god plassering, men jeg tror ikke at jeg kommer til å kjempe helt i toppen, sier Kristiansen.

Han har tidligere deltatt i EM som junior hvor han ble bestemann av de norske rytterne på en 14. plass.

– Det er færre ryttere med i EM enn i norgescupen. Det er begrenset med ryttere som kan stille fra hvert land, og noen land har veldig mange ryttere som hevder seg i verdenscupen. Det kan gi meg en bedre mulighet for et godt resultat.

– Jeg sykler mest i UCI som er nivået under verdenscupen. Nå får jeg muligheten til å bryne meg på mange av de beste terrengsyklistene i Europa, sier Kristiansen.

LES OGSÅ: Merete (66) er historisk sprek

Fjellgeit

Løypa i tyske St. Wendel er en forholdsvis kort og flat bane og Sondre Kristiansen har studert løypeprofilen på forhånd.

– Jeg er ei fjellgeit som liker meg best i bakkene, så det er ikke det beste utgangspunktet, men jeg liker en utfordring, sier Kristansen.

Før mesterkapet planlegger han å delta i så mange ritt som mulig.

– Å delta i konkurranser er den beste treningen man kan få. Det blir en god oppladning, og det forbereder meg fysisk og psykisk på det som skal skje i Tyskland. Det blir spennende å se hvordan det går, sier Kristiansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag