*Nettavisen* Nyheter.

Søndre Nordstrand: Mange nye på valg

TILBAKE: Teddy Kjendlie er tilbake i Bydelen og stiller på førsteplass på Høyres liste til høstens valg til BU. Foto: Arne Vidar Jenssen

Valglistene til lokalvalget er klare. De preges av mange nye navn og noen gamle.

SØNDRE NORDSTRAND: – Jeg har savnet lokalpolitikken. Ting har ikke endret seg mye og utfordringene står i kø. Det er viktig å legge gode føringer for utviklingen videre. Søndre Nordstrand trenger mer høyrepolitikk med individuelt tilpassede tilbud, sier Teddy Kjendlie som står øverst på Høyres liste foran høstens valg.

Kjendlie har representer Høyre i Bydelsutvalget i en rekke år, og har også vært BU-leder. Høsten 2009 flyttet han ut av bydelen, men kom like over nyttår tilbake igjen. Han gikk da tilbake til sin gamle plass i BU og stiller nå altså på valg for paritet igjen.

Kumulert

BU-leder Nadeem Butt trer helt ut av lokalpolitikken. Det samme gjør nestleder Liv Jorunn Eriksen (se egen sak), mens Rune Eriksen (Ap), Trond Hjelmerud (FrP) og Hanne Hodnebrug (KrF) stiller et stykke ned sine respektive partiers lister.

Blant de gamle sliterne fra nåværende BU stiller Arild Andersson (H), Erlend Jonassen (Sv), Tharald Beck (Frp), Johnny Borrebæk (Frp), Trine Eskeland (Ap), Anne Lena Dolmen (Ap), John Bjørnøy (V) til gjenvalg på kumulerte plasser eller høyt på listene.

Ung og gammel

Den yngste på valglistene i Søndre Nordstrand er Henrik Hagen Huse som er født i 1993 og fylte 18 i mars. Han har vært interessert i politikk en stund og meldte nylig overgang til Miljøpartiet de grønne.

– Jeg var med i Auf før, men byttet nettopp parti fordi jeg liker det Miljøpartiet de grønne står for, sier Henrik Hagen Huse.

Eldstemann på listene stiller for Høyre, han heter Erik Halmøy og er 79 år gammel. Han er vara til BU i dag og har tidligere vært formann i BU på Linderud.

– Jeg har fartstid i Høyre siden 1954. Jeg har sagt at jeg stiller meg til rådighet, men gjør ikke noe forsøkt på å bli valgt inn. Det som opptar meg er eldrepolitikken og jeg har ikke noe imot å havne i eldrerådet, sier Halmøy.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.