*Nettavisen* Nyheter.

Sonjas bar on the rocks

På selveste Valentine-dagen 14. februar åpnet Norges første isskulptur-bar. Over 100 gjester var på åpningen da Magma Restaurant & Bar inviterte til sin vinterbar.

Bygdøy allé: Med plass til 30 gjester var det fullt her på åpningsdagen med 100 stykker. Vi sto som sild i tønne, sier en storfornøyd Sonja Lee, innehaver av Magma.

Skynd deg så du også får med deg en ny og iskald baropplevelse. Magma Restaurant & Bar har, som den første i landet, laget en utendørs vinterbar av flere tonn is.

Dette er en idé jeg har hatt lenge. Klarer de det i Milano, bør det kunne gå her også. Vi har jo det perfekte klimaet for en slik bar, så det er nesten rart at ingen andre har gjort dette før, sier Sonja. Nå har hun trommet sammen sponsorer, venner og bekjente for å få realisert idéen sin. Men hva prosjektet har kostet, vil hun ikke røpe.

Kunstnerne er gode venner av meg, og jeg har fått god drahjelp av så å si alle jeg kjenner, forteller Sonja.

Iskaldt

Hun serverer frosne vodkadrinker og alkoholfrie alternativer. Så skal du besøke dette mesterverket, må du ha godt med klær på deg. Men dersom du skulle ha glemt hansker, fortvil ikke de har noen ekstra par i baren.

Kunstnerne har til og med laget glass av is, så det er nødvendig med hansker, sier Sonja. Utserveringen er bygget opp av et miljø satt sammen av mer enn syv tonn krystallklar is. Naturlig nok, er det ingen varmelamper her, da ville baren raskt blitt en sagablott.

Barens midtpunktet er en 1,8 tonn tung bardisk. Du kan sette deg i en 1,6 tonn tung sofa eller stå rundt et av coctailbordene på nesten 500 kilo stykke.

Baren består også av en fem meter lang og 2,5 meter høy skinnende isvegg. En enorm isskulptur en ferm torso pryder uteserveringen, signert iskunstnerne Masaru Inage og Egil Nordeide.

Ukentlig forandring

Utgangspunktet for torsoen var en 1,2 tonn massiv isblokk. Kunstnerne brukte nærmere ti timer på å hogge vekk 500 kilo og forme henne flott og frodig.

Hun kommer nok til å bli veldig slank etter hvert, ler kunstneren Egil Nordeide.

Hver uke fremover skal han fortsette å bearbeide skulpturen videre, og gi den ny form.

Dersom temperaturen stort sett holder seg under frysepunktet, og regnet uteblir, skal visstnok hele isbaren en levetid på tre til fire uker. Men det er ingen garanti for at det ikke blir væromslag, og issofaen kan begynne å dryppe.

Vil du oppleve det unike utendørs ismiljøet bør du legge turen innom Magma før den ligger som en våt flekk i Bygdøy allé.

Åpningstidene for vinterbaren er 17-22 på hverdager og 13-18 i helgene, så lenge været holder.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag