Sønn fortalte at kvinne prøvde å drepe ham

Spesialenheten for politisaker var på plass på Grønland fredag ettermiddag etter at politiet hadde skutt en kvinne etter at hun angivelig forsøkte å hogge mot et barn med en kniv.

Spesialenheten for politisaker var på plass på Grønland fredag ettermiddag etter at politiet hadde skutt en kvinne etter at hun angivelig forsøkte å hogge mot et barn med en kniv. Foto: Alexander Vestrum (NTB scanpix)

Gutten som var involvert i politiskytingen på Grønland i Oslo fredag ettermiddag, løp bort til sin far og sa, «hun prøvde å drepe meg».

– Hadde ikke politiet skutt så hadde det gått veldig ille med sønnen min, sier guttens far til VG.

Han forteller at han, faren og resten av familien har flyttet fra Grønland og at de bare var innom for å pakke ut av en leilighet da den dramatiske hendelsen skjedde fredag ettermiddag. Alle ble de sjokkerte vitner til at en kvinne ble skutt av politiet etter at hun ifølge politiet var i ferd med å hogge med en kniv mot gutten.

Les også: Politiet skjøt kvinne som angrep et barn med kniv på Grønland

– Stakk to ganger

Guttens bestemor forteller at de så en kvinne som kom ut fra 1. etasje med noe som lignet på en mopp.

– Så gikk vi litt lenger og plutselig ser jeg at hun har en kniv som hun stikker mot barnebarnet mitt to ganger. Han rykker bakover, men det er et gjerde bak ham, forteller bestemoren.

– Jeg ser bare på barnebarnet mitt. Jeg er i sjokk og skjelver. Så kommer politiet, eller englene som jeg kaller dem. Jeg hører at de sier «Slipp! Slipp! Slipp!». Så hører jeg et skudd, sier hun.

Det var etter skuddet fra politiet og kaoset som oppsto at gutten kom løpende bort til sin far igjen.

– Så kom sønnen min løpende mot meg og sa; «hun prøvde å drepe meg».

Utenfor livsfare

Hendelsen skjedde i et portrom i Breigata på Grønland like etter klokka 17 fredag. Politiets innsatsleder Rune Bjørsvik sa fredag at politiet oppfattet situasjonen som så truende at de fant det nødvendig å løsne skudd.

Spesialenheten for politisaker var allerede like etter hendelsen godt i gang med etterforskningen og gjennomførte formelle avhør lørdag. Tjenestemannen som skjøt, er avhørt, og både Spesialenheten og politiet i Follo, som etterforsker anmeldelsen mot kvinnen som ble skutt, håper å få avhørt kvinnen i løpet av søndag ettermiddag.

Kvinnen, som er i slutten av 30-årene og av somalisk opprinnelse, er siktet for drapsforsøk mot et barn. Hun er innlagt på Ullevål sykehus og er utenfor livsfare. Barnet ble ikke fysisk skadd.

Undersøkelse

Spesialenheten håper det finnes videoopptak som viser hva som skjedde. Øyenvitner har sagt til flere medier at de mener politiet kunne løst situasjonen på andre måter enn å skyte kvinnen på Grønland.

Kvinnens forsvarer besøkte henne på sykehuset lørdag. Han ber om at hun blir vurdert av rettspsykiatrisk sakkyndige.

– Jeg har bedt politiet om at det blir oppnevnt rettspsykiatrisk sakkyndige for en vurdering av henne på grunn av hennes tilstand, sa advokat Kjell T. Dahl til NTB lørdag.

Les også: Kvinne skutt av politiet - siktet for drapsforsøk

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.