Ivar.Brynildsen@dittoslo.no"/>

*Nettavisen* Nyheter.

Søplepost om avfallsforbrenning

FREM OG TILBAKE: Christian F.Schelver fikk støtte fra en kommunal etati Oslo i kritikken av en annen kommuinal etat i Oslo. Det har åpenbart irritert noen direktører i kommunen kraftig. Foto: ARKIVFOTO

I juni jublet Aksjon Steng Giftfabrikken over støtte fra en kommunal etat i kritikken av en annen kommunal etat. Alt var feil.

BROBEKK: Christian F. Schelver har en rekke ganger politianmeldt Oslo kommune ved Energigjenvinningsetaten for brudd på utslippstillatelsene. Uten å nå frem. I sommer endret han taktikk og sendte brev til Helse og velferdsetaten med klage på utslipp. Noe som resulterte i et skarpt brev fra den ene etaten til den andre med klar beskjed om at det er uheldig å slippe ut mer enn det utslippstillatelsen tilsier.

Del på Facebook

Dette tolket Schelver som en klar innrømmelse og en seier for dem som er kritiske til driften av forbrenningsanlegget på Haraldrud/Brobekk. Men nå har han fått et nytt brev fra kommunen. Der hovedbudskapet er at Helse og velferdsetaten ikke skulle ha sendt brev til Bymiljøetaten.

Fordi det er Fylkesmannen som er rette instans for saker vedrørene avfallsforbrenningsanlegg.

I denne saken fortsetter med andre ord etatene i Oslo å refse hverandre, nærmest i full offentlighet.

Sender igjen

– Jeg tar svaret til etterretning, sier Schelver. Som vil vurdere å sende klagen om igjen, denne gang til riktig adresse, altså Fylkesmannen. – Jeg har vel ingen stor tro på at en ny klage vil føre frem. Men jeg håper på en ny politisk virkelighet i Oslo, sier Schelver.

– Klemetsrudanlegget er nå innkjørt og operativt. De har en kapasitet som er større/like stor som Brobekk/Haraldrud.

Håper på Venstre og Krf

I forbindelse med tidligere avfallsplaner vet vi at ovnene på Brobekk er gamle og må fornyes. Men det er helt unødvendig da Klemetsrudanlegget nå kan drive hele fjernvarmenettet etter at de to anleggene tidligere i år ble knyttet sammen, sier Schelver.

Han mener det å bytte ut ovnene vil være unødvendig kostbart, og håper det nye byrådet med Venstre og Krf ikke vil bevilge mer penger til drift på Brobekk, og at det derfor bare er et spørsmål om kun kort tid før Brobekkanlegget avvikles.

Kommunikasjonssjef Jannicke Gerner Bjerkås i Energigjenvinningsetaten sier de ikke har noen signaler om avvikling. Tvert imot.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag