Gå til sidens hovedinnhold

Søppel-ambassadører

– Nå har jeg lært å kaste søppel på en riktig måte, sa Nasreem Begum, deltaker på Renovasjonsetatens kurs om utvidet kildesortering.

HARALDRUD: I forbindelse med OXLO-uka ønsket Renovasjonsetaten (REN) å invitere hjemmeværende kvinner med minoritetsbakgrunn til aktivitetsdag på Skolestua. Temaet var utvidet kildesortering.

– Dette er en gruppe som vi tror det kan være vanskelig å nå fram til med tradisjonell, skriftlig informasjon. Derfor forsøker vi direkte kommunikasjon, sa Britt Krokum, teamleder i REN.

Deltakerne går på skole i regi av Stiftelsen Betanien og har undervisning i inkludering og språkforståelse. REN så muligheten til å gjøre sitt tilbud mer kjent gjennom OXLO-uka.

LES OGSÅ: Slik sorterer du søppelet ditt

Konkurranse

Programmet i Skolestua bestod av skoleundervisning, lunsj, omvisning på Haraldrud gjenbruksstasjon og en kildesorteringskonkurranse.

Seks damer stilte opp og delte seg inn i to lag. De ble utstyrt med hvert sitt bord med masse skrot oppå.

– Nå skal dere sortere dette riktig, sa Dag Pettersen, informasjonskonsulent i REN.

Damene kastet blant annet eggekartonger, brusbokser, juicekartonger og matavfall. Til slutt var det bare en gammel tøffel igjen, som ingen hadde enset. Den gikk i restavfallet.

Deretter gikk dommerne over avfallsdunkene. Et lag utmerket seg med 0 feil, men her var ingen forskjellsbehandling. Sjokolade ble delt ut til alle.

– Det har vært utrolig verdifullt å ha besøk av dere. Tusen takk for at dere var så sporty å stille opp. Så håper jeg at hverdagen blir litt enklere nå som dere vet hva som skal hvor, sa Pettersen.

5000 hvert år

Etterpå fortalte han at man lærer mye mer ved å være i Skolestua, enn å lese i brosjyrer. RENs skolestue på Haraldrud har eksistert i 15 år og er stort sett i bruk hver dag.

– Vi har gjennomsnittlig 5000 besøkende hvert år, både skoleklasser, speidere, folk fra næringslivet og andre grupper, informerte Dag Pettersen.

– Det er viktig å lære opp folk. De blir våre ambassadører.

Pettersen fortalte at REN retter seg etter 4. klassinger og at de til og med henter dem med buss.

– Det koster ikke noe! sa han.

Elin Struksnes skøyt inn:

– Vi skulle gjerne hatt flere besøkende. Det har vi kapasitet til.

I følge henne er tilbakemeldingene fra besøkende gode.

– Vi har evalueringsskjemaer, og det er bare gode tilbakemeldinger, sa hun.

LES OGSÅ:
Dette mener Lokalavisen Groruddalen

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger