*Nettavisen* Nyheter.

Søppel flyter i Groruddalen

Jeg har bodd i Hundiksvall i Sverige i mange år, men nå er jeg tilbake i Oslo hos familie på julebesøk, og jeg gremmes over å se hvordan søppel og tomflasker flyter rundt i naturen her. Jeg går hver dag tur med min hund rundt omkring i Groruddalen, og det er ikke noe pent syn, rene Grønmo søppelplass fordelt over Groruddalen med omegn. Jeg har gått turer på Bredtvet, Veitvet, Nordtvet, og Nordtvetjordet vil jeg gi prisen for mest søppel.
Det er ingen som bryr seg her i Norge, som man gjør i Sverige. Det er tabu å kaste søppel i naturen, og det lærer man på skolen fra første dag. Dere lurer på alle flaskene folk har på loft og kjeller. (Lokalavisen Groruddalen hadde før jul en notis om at det i norske skap og kjellere står 25 millioner glassflasker. Red. anm.). Siden jeg lufter hunden min og den snuser over alt og alle steder, så er det ikke vanskelig å se hvor flaskene ligger i veigrøftene og Nordtvetjordet. Det er Smirnoff-flasker for det meste, vin og brennevin og ølflasker. Veldig farlig i naturen! Våger nesten ikke la hunden min gå visse plasser på grunn av glasskår.
Jeg er glad jeg reiser tilbake til Hudiksvall mellom jul og nyttår. Jeg har bodd der siden 1978, og det er rent, ryddig og peng overalt i Sverige. Det skal dem ha. Og de er flinke til å ta vare på det de har. Det er ikke bruk og kast som her i landet. Jeg skal fortelle mine svenske venner om Norges forfall og hvorfor jeg velger Sverige som det landet jeg vil bo i. Her i landet har dere meget å lære, men jeg tror ikke det er håp når jeg ser hvor ille det er jer, med alle plastposer, flasker, sigarettesker, gatekjøkkenemballasjer, aviser og gamle klært slengt rundt i naturen. Og det verste av alt; alt skrotet rundt Nordtvet skole og Nordtvet bad.
Ja, det var noen ord fra en utenforstående som er helt sjokkert over Norges forfall. Søppel overalt, til og med ved siden av det du vanligvis skal putte søppel i. Det er da bedre å slenge det fra seg fra seg der man står og går. Hvordan har alle disse natursvinene det hjemme hos seg selv mon tro?
Ann Kristin Wigmostad
Emigrert til Sverige

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.