*Nettavisen* Nyheter.

Søppel og graffiti preger inngangen til båtopplaget

Innehaver av Karenslyst Servicesenter mener kommunen skal rydde bak bygget han leier. Foto: Vidar Bakken

Hovedinngangen til båtopplaget i Bestumkilen er til manges irritasjon preget av søppel og graffiti. Tidligere i år ble turveien stengt på grunn av innbrudd og vandalisering på båtopplagsplassen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Her startet den offisielle turveien over bryggene. Foto: Vidar Bakken

Klikk på bildet for å forstørre.

Bestumkilen er ryddet av kommunen, men ingen tar ansvar for søppel i sjøkanten foran Oslo Motorbåtforening. Foto: Vidar Bakken

Klikk på bildet for å forstørre.

Bygget til Karenslyst Servicesenter preges av manglende vedlikehold.Foto: Vidar Bakken

BESTUMKILEN: Kommunen har ryddet opp langs gjerder og inn mot båtopplagsplassen for lengst, og langs Bestumkilen. Det mangler en bit mot sjøen foran den avstengte delen som tilhører Oslo Motorbåtforening. Der glimrer søppel med sitt nærvær, men vil snart bli gjemt bak groende vekster.

Tagget ned

Flere steder langs gjerdet til båtopplaget er det en del søppel, men verst er det på baksiden av Karenslyst Servicesenter ved innkjørselen til båtopplaget. Bygget som mangler vedlikehold er tagget ned og søppelet flyter rundt. Mange har reagert på dette med innsikt fra veien. Dette er også det første som vil møte turister som leier seg inn med bobiler på området.

Friluftsetatens ansvar

Innehaver av Karenslyst Servicesenter viser til at han leier av gamle Friluftsetaten og at etaten har ansvar både for vedlikehold og rydding av søppel på baksiden av bygget. Han kan fortelle at slik har det vært i flere år.

Bymiljøetaten vil rydde opp i forholdene.

– Bymiljøetaten som utleier vil ta en gjennomgang av leiekontrakten sammen med leier om hva som er utleiers og leiers plikter vedrørende renhold og vedlikehold av leieobjektet, sier seniorrådgiver Odd Olav Bratteberg.

Les også: Roere og padlere roper varsko

Skimter bryggen

Hva med turveien over bryggene? Vi tok sjansen før påske, for å se om vi kunne finne turveien.

Der er ingen anvisning på området om hvor det er trygt å gå. Det står nemlig ved hovedinngangen at man beveger seg på området på eget ansvar. Mellom noen store båter, ror og et skur kan vi skimte bryggen, som er starten på turveien over området. Bryggen er fin den, bortsett fra litt rot her og der. Vi valgte å avslutte ganske kjapt, da noen som befinner seg på plassen ser mistenksomt på oss. Ikke rart etter at det har vært utøvd skadeverk for mange hundre tusen kroner denne vinteren.

Les også: Noe av det merkeligste som er funnet på vannet

Stengt tidligere i vår

Turgåere så med en viss undring at turveien gjennom båtopplaget var stengt med port med hengelås tidligere denne våren, selv om kommunens turveianvisning peker rett mot porten.

Begrunnelsen for at turveien var stengt var at romfolket tok seg inn på båtopplagsplassen. Bymiljøetaten informerer om at man i forbindelse med vurderingen å åpne inn på opplagsområdet med atkomst lang Hoffselva, ble oppmerksom på stengningen. Senere ble det gitt midlertidig tillatelse til stenging, som vil bli vurdert på nytt i Småbåtutvalget med hensyn til stenging kommende vintersesonger.

Les også:

Iskald sykkelfront i Bestumkilen

Fullverdig kyststi i Bestumkilen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag