*Nettavisen* Nyheter.

Søppelet kan hope seg opp

 

Blir det streik for ansatte ved Energigjenvinningsetatens i morgen, har ikke Renovasjonsetaten mulighet til å plukke opp restavfall. Forbrukerne kan hjelpe, sier Jacob Landsvik.

OSLO: Søppelet skal forhåpentligvis ikke ligge og flyte i gatene, sier Jacob Landsvik, avdelingsleder i Renovasjonsetaten.

Kan stenges

Organiserte i Det norske maskinistforbundet er varslet tatt ut i streik fra fredag 23. mai hvis det ikke bli enighet i meklingen mellom Oslo kommune og de fire hovedsammenslutningene.

En streik vil bety betyr stopp i mottak ved Energigjenvinningsetatens anlegg på Klemetsrud og Brobekk, og REN vil da ikke kunne levere restavfall fra byens innbyggere.

Viktig å kildesortere

Landsvik påpeker at det er viktig at avfallsmengdene minimeres ved en eventuell streik.

Da er det avgjørende at folk er flinke til å kildesortere, eventuelt brenne avfall i egen bolig hvis de har mulighet til det. Det er viktig at øvrig avfall pakkes godt inn for å motvirke lukt. Hvis folk er villige til å birda, kan de hjelpe til, sier han.

Gjenbruks- og minigjenbruksstasjonene har åpent som vanlig. Her kan du levere plast og annet tørt grovavfall.

Landsvik oppfordrer også til å sjekke Renovasjonsetatens nettsider, som jevnlig vil oppdateres med informasjon og gode råd.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag