«Søppelsynderen» ikke kontaktet

RYDDEKRAV: Tauheed Moske i Olaves Hvervens vei har vært under bygging i to år og mye søppel har samlet seg på tomten. Nå ber bydelen om bistand for å få ryddet opp.

RYDDEKRAV: Tauheed Moske i Olaves Hvervens vei har vært under bygging i to år og mye søppel har samlet seg på tomten. Nå ber bydelen om bistand for å få ryddet opp. Foto: Foto: Aina Moberg

Bydel Søndre Nordstrand ønsker å få fjernet søppel fra tomten til Tauheed-moskeen uten å ha kontaktet trossamfunnet først.

REAGERER: Arild Andersson er irritert over rotet. Foto: Foto: Aina Moberg

HAUKETO: Arild Andersson, nestleder i bydelsutvalgets miljø- og tekniske komité har lenge irritert seg over forholdene i Olaves Hvervens vei.

– Det er søppel og rot overalt, både utfyllinger, forurenset masse, bygge- og anleggsavfall. Som lokalpolitiker føler jeg at vi må gjøre noe, ikke minst med tanke på naboene til moskeen, sier Høyre-mannen.

– Ingenting skjer

Andersson forteller at bydelsadministrasjonen nå sender en forespørsel til Bymiljøetetaten og Plan- og bygningsetaten.

– Vi ber om at etatene samordner et tilsyn på tomten. Det kan ikke se sånn ut her, sier Andersson.

Han synes det er rart at trossamfunnet Tauheed Islamic Centre ikke holder seg til avtalen som ble gjort da byggearbeidene startet i juni 2011.

LES OGSÅ: Trossamfunnet Tauheed Islamic Centre vil bygge mer enn et gudshus

– De skulle rydde området, åpne Prinsdalsbekken og eventuelt bygge leiligheter i det gamle telebygget. Nå står det bare en halvferdig moske der og ingenting skjer, sier han.

Må regne med litt rot

Arild Andersson innrømmer at bydelen ikke har vært i kontakt med trossamfunnet om saken. Det synes Tauheed Islamic Centre er beklagelig.

– Dessverre har vi ikke fått noen henvendelse fra lokalpolitikerne. Hvis dette oppleves som et problem, skal vi selvfølgelig rette opp i det. Det er fortsatt en byggeplass, da må man regne med litt rot, skriver Hasan på vegne av byggekomiteen i en mail til Nordstrands Blad.

– Vi er i konstant dialog med byggefirmaet om at rotet skal fjernes. Det er mulig det ser ekstra rotete ut nå grunnet rørleggerarbeid på utsiden av bygget. Etter henvendelsen fra avisen vil vi straks sørge for at nye containere er på plass for bortkjøring av avfall, skriver han.

Hasan forteller at moskeen snart står ferdig.

– Det er hovedsakelig arbeid på utsiden av moskeen som gjenstår. Byggefirmaet estimerer at hele prosessen vil være ferdig til juli/begynnelsen av august, skriver Hasan i mailen.

LES OGSÅ:

Prispenger til moské

Waled Al-Zayadi ble Årets navn

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.