RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Soppsesongen helt på tampen


Jan Fredrik Heyerdahl og Ellisiv Lindkvist hadde funnet en del traktkantarell i Østmarka. Her får de forsikringer om at soppen ikke er giftig av Sigurd Engelhart og Inger Langset Egeland.
Jan Fredrik Heyerdahl og Ellisiv Lindkvist hadde funnet en del traktkantarell i Østmarka. Her får de forsikringer om at soppen ikke er giftig av Sigurd Engelhart og Inger Langset Egeland.

ØSTMARKA: – Det er helt på tampen nå. Det har ikke vært noen god sesong i år. Det har vært for tørt i september, mens det var for fuktig i august, sier Sigurd Engelhart fra Stovner og Inger Langset Egeland fra Kampen.

De to representerer Oslo og omland sopp- og nyttevekstforening. Foreningen, som heldigvis har den mer hendige "Neslekremla" som kallenavn, holder soppkontroll på en rekke populære utfartssteder i helgene.

Til tross for frostnetter er ikke soppsesongen over ennå, selv om den ubønnhørlig går mot slutten. Regnet den siste tiden har ført til en aldri så liten oppblomstring.

– Dette gjelder spesielt traktkantarellen som man kan plukke helt til november, sier Inger Langset Egeland.

En av soppene kontrollørene advarer mot er spiss giftslørsopp, som har blitt forvekslet med traktkantarellen.

– De vokser sammen, og en spiss giftslørsopp kan være nok til å ta livet av et menneske, forklarer Inger Langset Egeland.

De som stoppet innom soppkontrollen var veldig godt fornøyde med informasjonen de fikk.

– Jeg er glad i å plukke sopp, men har ikke vært ute på en måneds tid. Men det er alltids greit å få sjekket fangsten så man ikke får med seg giftig sopp hjem, sier Murut Køylu.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere