Sørg for at din favoritt blir Oslos nye sjef

HVEM VINNER? Øverst f.v. Marianne Borgen (SV), Libe Rieber-Mohn (Ap), Ola Elvestuen (V), Aud Kvalbein (KrF) og Fabian Stang. Nede f.v. Bjørnar Moxnes (R), Harald A. Nissen (MdG), Margaret Eide Hillestad (Sp) og Carl I. Hagen (Frp).

HVEM VINNER? Øverst f.v. Marianne Borgen (SV), Libe Rieber-Mohn (Ap), Ola Elvestuen (V), Aud Kvalbein (KrF) og Fabian Stang. Nede f.v. Bjørnar Moxnes (R), Harald A. Nissen (MdG), Margaret Eide Hillestad (Sp) og Carl I. Hagen (Frp).

Usikker på hvem du skal stemme på? Eller hvordan? Da finnes det hjelp å få!

OSLO: Valgdagen er nå bare kort tid unna, og i følge meningsmålingene er Oslo-velgerne delt i sitt syn på hvem som skal styre byen.

Del på Facebook

Og ikke bare det – et stort flertall ønsker Fabian Stang som ordfører, mens de samtidig kanskje vil stemme på Ap, SV eller Venstre. Vel, det finnes en mulighet for å gi uttrykk for begge deler.

Har du en favoritt?

Det er nemlig mulig å gi personstemmer ved kommunevalget.

Dersom du ønsker å gi en ekstra stemme til en som står på lista til ditt favorittparti setter du rett og slett et kryss ved siden av navnet til vedkommende.

Med nok personstemmer kan denne kandidaten rykke opp i rekkene og inn i Rådhuset – forbi andre partikollegaer. Du kan gi personstemmer til så mange du vil.

LES OGSÅ: Disse kan du stemme på i Oslo

LES OGSÅ: Hvem vil du ha? – Se hvordan partitoppene i Oslo vil styre byen

Dersom du er blodfan av en bestemt politiker, mens du egentlig vil stemme på et annet parti, ja selv da finnes det håp. Du kan nemlig selv føre på et ekstra navn, en så kalt slenger, fra et annet parti på stemmeseddelen din.

Et lite obs er det imidlertid. Dersom du gir en så kalt slengerstemme vil partiet til slengeren få en liten økning i prosent, mens ditt opprinnelige parti blir tilsvarende redusert.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Rådhuset

Mandag avgjøres det hvem som blir ny sjef i Oslos rådhus og i de 15 bydelene, og din stemme kan være avgjørende. ARKIVFOTO

Husk legitimasjon når du skal stemme

Ønsker du kun å stemme på ett parti, uten en eneste personstemme eller slenger er det hele ganske så enkelt. Du spaserer rett og slett inn i valglokalet, venter til det er din tur, trer inn i avlukket, velger ditt favorittpartis liste, bretter den og gir den til funksjonæren. Vedkommende sørger for at din stemmeseddel blir stemplet og lagt i valgurnen.

Enklere blir det jo ikke, og skulle du ha spørsmål er selvsagt funksjonærene der til din hjelp.

Da gjenstår det bare å minne om én ting: Husk legitimasjon! Uten gyldig dokumentasjon på hvem du er får du nemlig ikke avgi stemme. GODT VALG!

LES ALT OM VALGET 2011 I OSLO HER

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.