*Nettavisen* Nyheter.

Sørkedøler må fortsatt koke vann

KOK VANNET: Det ser ut til at faren er over, men ustabil vannføring fører til at anbefalingen om å koke vannet opprettholdes.

Selv om målinger viser at vannet fra Langlivannet er tilfredsstillende anbefales fortsatt koking av vannet.

SØRKEDALEN: For noen uker siden ble det påvist E. coli-bakterier i ledningsnettet som forsyner abonnenter i Sørkedalen. Vann- og avløpsetaten (VAV) gikk ut med anbefalingen å koke vannet til drikke og matbehandling. Alle som er knyttet til denne delen av ledningsnettet er blitt varslet. Varslingen omfatter abonnenter helt ned til Bogstad gård. Når Vettakollen høydebasseng er ferdigstilt vil alle sørkedøler bli knyttet til Oset vannbehandlingsanlegg. I dag får de fleste som bor i Sørkedalen vann fra egen brønn, så det er et begrenset antall husstander som blir berørt.

Store nedbørsmengder

– Resultatene av vannprøvene fra Langlivannet er nå tilfredsstillende og målinger vurderes fortløpende. Selv om vannprøvene ser bra ut er situasjonene ustabil på grunn av store nedbørsmengder. Derfor anbefaler vi fortsatt koking av vannet. Nedbørsmengdene påvirker råvannskvaliteten i Langlivannet og nye partikler som tilføres vannet kan gjøre at klor ikke biter på disse, sier avdelingsdirektør i VAV, Per Kristiansen.

Vannet kan ha blitt forurenset av døde dyr eller av forurenset grunn med det store tilsiget av vann.

Informasjonsmøte

Det er ikke meldt om forbrukere som er blitt syke på grunn av vannet.

– I Osloområdet for øvrig er det ikke meldt om tilsvarende problemer, men utover i landet har andre steder hatt problemer med vannkvaliteten på grunn av nedbørsmengdene, sier Pettersen som opplyser om at VAV vil arrangere et informasjonsmøte for Sørkedalens beboere om situasjonen i Sørkedalen og planene fremover.

Møtet vil bli av holdt i klubbhuset til Sørkedalen idrettsforening, klokken 19.00, onsdag 19. oktober.

Vannsituasjonen i Sørkedalen blir oppdatert på VAVs nettsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.