*Nettavisen* Nyheter.

SOS fra Grefsen

Strykeorkesteret gledet med musikk.

Forrige uke var det elevene ved Grefsen skole som ga sitt bidrag til SOS-barnebyer, og det så det monnet!

Klikk på bildet for å forstørre.

Skummelt: 7. klassingene i spøkelsestunnelen. Foto: utlånt

Klikk på bildet for å forstørre.

Elevarbeid. Foto: utlånt

Klikk på bildet for å forstørre.

Boksalg. Foto: utlånt

Klikk på bildet for å forstørre.

Andre prøvde lykken i fiskedammen. Foto: utlånt

GREFSEN: Den siste tiden har vært preget av innsamlingsaksjoner i foreninger, barnehager og skoler. Forrige onsdag var det Grefsen skoles tur. Og det var ingen nybegynner som arrangerte aksjon til inntekt for SOS-barnebyer og barnebyen Livingstone i Zambia. Dette er 13. året på rad at Grefsens elever og lærere inviterte foreldre, familie og venner til stor fest etter vanlig skoletid.

Ser resultater

Også i fjor gikk pengene fra Grefsen til Livingstone, og et «Oslohus» i barnebyen. I forkant av aksjonsdagen fikk elevene se bilder og film om barna som har flyttet inn i huset. Ennå gjenstår endel inventar før det er helt ferdig, og dette var noe av det pengene gikk til i år.

62.ooo kroner

I alt 62.000 kroner klarte elevene å samle inn gjennom kaféutsalg, bok- og spillmarked, loddsalg spøkelsestunnel i kjelleren, golf og salg av egenprodusert kunst. Inntektene fra salget av elevarbeider satte ny rekord i år med hele 14.000 kroner. Skolegården krydde av mennesker, og de fremmøtte fikk høre konsert både fra Strykeorkesteret og Garderobefosilene, og taler og sanger fremført av elevene. Selvfølgelig sto også Abbas «SOS» på repertoaret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.