*Nettavisen* Nyheter.

Sosialklienter hopes sammen

Flere sosialklienter leier nå bolig i Sinsenveien 56 til 74. Foto: Foto: ARKIV

Små barn bor vegg i vegg med kriminelle i Sinsenveien 56 til 74.

BJERKE: Som en følge av at byrådet har solgt over 900 sosialboliger, har flere sosialklienter måttet ty til det private markedet. I Sinsenveien 56 til 74 bor rundt 300 sosialklienter under dårlige forhold og i frykt.

Victoria Bowæh og datteren har ett rom og kjøkken i en leilighet der muggen sitter i taket.

– På grunn av det fikk jeg hodepine, forteller hun til TV2.

Forfall

Boligene i Sinsenveien har lenge vært en verkebyll for byen, og opprustning har vært lovet. Den har vært preget av narkotika, søppel og ødeleggelse, og har også blitt kalt Norges første slum.


Arbeiderpartiets toppkandidat i Oslo, Libe Rieber-Mohn mener det er uakseptabelt at barnefamilier må bo blant kriminelle.

– Det jeg synes er verst er å tenke på at barn vokser opp i dette miljøet og opplever utrygghet uten muligheter til å leke ute og ha den utfoldelsen som alle barn i byen her fortjener, sier hun til TV2.

Private aktører

En av årsakene til at sosialklienter må ut på det private markedet er at byrådet har solgt over 900 sosialboliger siden 2004, og bare kjøpt 135, skriver TV2. Det betyr at Oslo kommune betaler husleie til private aktører, i dette tilfellet Fredensborg Eiendomsselskap AS.

– Kommunen pøser ut et titall millioner kroner til en privat aktør som tjener grovt på det stramme markedet. I tillegg har de fått kjøpe disse boligene på billigsalg, sier Rieber-Mohn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.