RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sosialklienter skal opp om morgenen


Sosialhjelpsmottakere i Groruddalen skal få opplæring og arbeidstrening gjennom et nytt kvalifieringsprogram.
(Illustrasjonsfoto)
Sosialhjelpsmottakere i Groruddalen skal få opplæring og arbeidstrening gjennom et nytt kvalifieringsprogram. (Illustrasjonsfoto)
Bjarne Håkon Hanssen skal få sosialhjelpmottakere opp om morgenen.

STOVNER/GRORUD: Gjennom et kvalifiseringsprogram skal sosialhjelpsmottakere få arbeidsinnføring. Hele 5400 personer skal inn i programmet i løpet av 2008.

Bydel Stovner har ikke startet opp programmet, da det fullstendige Nav kontoret ikke blir etablert før i 2009. Bydelen opplyser om at målet er at programmet skal starte opp samtidig som Nav åpner. Bydel Grorud står i samme situasjon.

Vi åpner vårt Nav kontor 22. september. Derfor kan jeg foreløpig ikke si noe om antall personer som skal inn i programmet enda, sier Jarle Botnem ved Grorud sosialtjeneste.

I loven står det at programmet skal startes opp så snart Nav åpner kontorene, forklarer han.

Kvalifiseringsprogrammet er for langtids sosialklienter. Her starter klientene med kurs om arbeidslivet og det å komme seg opp om morgenen. Når dette er gjennomført, samarbeides det om en individuell plan for hver enkelt person.

Hver person skal få en plan og arbeidstrening i det faget og yrket som passer dem. Når de er ute i jobb, følges de også opp. Ifølge tall Lokalavisen Groruddalen har fått tak i, er 166 personer i programmet i dag.

Måltallet som statsråden ønsker er 5400 personer, sier Gro Ørsal, seniorrådgiver ved Arbeids- og inkluderingsdepartementet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere