Gå til sidens hovedinnhold

Sosialklienter skal opp om morgenen

Bjarne Håkon Hanssen skal få sosialhjelpmottakere opp om morgenen.

STOVNER/GRORUD: Gjennom et kvalifiseringsprogram skal sosialhjelpsmottakere få arbeidsinnføring. Hele 5400 personer skal inn i programmet i løpet av 2008.

Bydel Stovner har ikke startet opp programmet, da det fullstendige Nav kontoret ikke blir etablert før i 2009. Bydelen opplyser om at målet er at programmet skal starte opp samtidig som Nav åpner. Bydel Grorud står i samme situasjon.

Vi åpner vårt Nav kontor 22. september. Derfor kan jeg foreløpig ikke si noe om antall personer som skal inn i programmet enda, sier Jarle Botnem ved Grorud sosialtjeneste.

I loven står det at programmet skal startes opp så snart Nav åpner kontorene, forklarer han.

Kvalifiseringsprogrammet er for langtids sosialklienter. Her starter klientene med kurs om arbeidslivet og det å komme seg opp om morgenen. Når dette er gjennomført, samarbeides det om en individuell plan for hver enkelt person.

Hver person skal få en plan og arbeidstrening i det faget og yrket som passer dem. Når de er ute i jobb, følges de også opp. Ifølge tall Lokalavisen Groruddalen har fått tak i, er 166 personer i programmet i dag.

Måltallet som statsråden ønsker er 5400 personer, sier Gro Ørsal, seniorrådgiver ved Arbeids- og inkluderingsdepartementet.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget