RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sosialt og lærerikt på folkehøgskole


Christina Nordahl (18) på idrettslinja og Ole Martin Thorset (18) på bandlinja gleder seg til et sosialt og lærerikt år på Rønningen folkehøgskole på Grefsen.
Christina Nordahl (18) på idrettslinja og Ole Martin Thorset (18) på bandlinja gleder seg til et sosialt og lærerikt år på Rønningen folkehøgskole på Grefsen.
Nesten 100 elever får muligheten til å rendyrke hobbyene sine det kommende året mens de bor på Oslos eneste folkehøgskole.

Grefsen: - Jeg tror ikke det er noen god ide å få for mange fiender her, konstaterer Ole Martin Thorset (18) fra Vikersund. Etter de første dagene av skoleåret å dømme vil det heller ikke bli noe problem. - I går var vi 25 personer som så på en liten TV i et rom som ikke var beregnet på mer enn ti. Det gikk overraskende bra. Tåfislukten var det verste, ler han.

- Fellesskap

- Vi har elever fra hele Norge, samt alle verdensdeler bortsett fra Australia, forteller rektor Svein Harsten. De færreste kjenner noen fra før. Elevene bor i enkelt- eller dobbeltrom på skolens internat, deler bad, og måltidene er felles.
- Jeg fryktet først at det kunne bli litt intenst å bo så tett innpå de samme menneskene i ett år, men jeg tror det skal gå greit, sier Christine Nordahl (18) fra Ålesund. Hun skal gå idrettslinja og håper det blir mye tid til håndball og klatring. Thorset, som er på bandlinja, ser fram til å spille masse i skolens eget studio. Målet er å bli en bedre trommeslager. De er begge glade for å slippe karakterer og kun fokusere på fag som virkelig interesserer dem. Også sosialt tror de at det blir et spennende år, med mange nye venner.

Hovedstadens muligheter

- Vi oppfordrer til aktiv bruk av Oslo. Mange bruker året hos oss til å bli kjent med byen og kulturen før de fortsetter med studier, sier rektor Harsten. Han mener at folkehøgskoleåret gir elevene klarhet i videre yrkesvalg og de får testet seg selv i møte med andre mennesker.
De to attenåringene er begge bestemt på å ta høyere utdanning etter endt år på Rønningen. Nordahl har allerede bestemt seg for at hun skal bli i Oslo, mens Thorset tenker på å ta musikkhøyskolen, men har ikke bestemt seg ennå. - Oslo er et mekka når man driver med musikk og idrett, med musikk- og idrettshøgskole i en og samme by.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere