Søsken på full fart fram

Søsknene L'Abée-Lund fra Oslo Skiskytterlag er alle store talenter innen skiskyting. Og Anniken (15), Magnus (18) og Henrik (20) er glade de har hverandre.

Holmenkollen: Vi hjelper hverandre veldig mye. Jeg kommer med en del tips til Anniken og Magnus, men lærer også ting fra dem, sier storebror Henrik.
Det er veldig gøy at alle kjemper i toppen. For meg er det fint å ha to gode storebrødre, slik at jeg kan lære forskjellige ting, smiler Anniken.
Nylig kom familien fra Holmenkollen i fokus da Vital delte ut stipend til unge og lovende skiskyttere i Norge. Både Anniken og Henrik fikk stipend, og Magnus var på ingen måte bitter selv om han var den eneste i søskentrioen uten stipend.
Jeg gjorde det ikke så bra forrige sesong, så jeg fortjente det ikke. Men at både Anniken og Henrik fikk det, var fullt fortjent, synes Magnus.

NTG-brødre

Spesielt Anniken imponerte på skiskytterarenaen forrige sesong. Statusen ble utrolige 15 seirer, to andreplasser og én tredjeplass. Høydepunktet var seieren i Young Star-konkurransen i Holmenkollen.
Denne sesongen håper jeg å kopiere seieren i den konkurransen. I tillegg håper jeg på tre gull i hovedlandsrennet, sier den ambisiøse 15-åringen.
Mens Henrik er ferdig på Norges Toppidrettsgymnas (NTG), er Magnus inne i sitt siste skoleår på Lillehammer. Og neste år følger trolig Anniken i brødrenes skispor.
Jeg går mitt siste år på ungdomsskolen nå. Kommer nok i alle fall til å søke meg inn på NTG, så får vi se hva det blir til, sier Anniken.

Satser på VM

Henrik er glad for stipendet som stort sett blir brukt til å dekke utgifter til reising og smurning. For ham er junior-VM årets store mål, men først må han kvalifisere seg for den norske troppen.
Det skal bli avviklet fire uttaksrenn, to i midten av desember og to i starten av januar. Målet blir å ta en individuell medalje i VM, sier 20-åringen som også håper å kjempe høyt oppe i årets norgesmesterskap.
Lillebror Magnus har også NM og junior-VM som sine mål. Men 18-åringen understreker at det nesten er verre å komme med i VM-troppen enn det er å kjempe i toppen i selve mesterskapet.
Norge har så utrolig mange gode utøvere. Derfor er sjansen stor for medalje hvis man først blir tatt ut i troppen, forteller han.
Uansett blir det en svært spennende sesong for skiskyttersøsknene fra Holmenkollen. Mye galt skal skje om ikke L'Abée-Lund-navnet figurerer hyppig høyt oppe på resultatlistene i vinter...

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.