*Nettavisen* Nyheter.

Søstre utfordrer langrennseliten

VANT OSLO SPRINTEN: Anine Ahlsand sto øverst på pallen i Oslos første skiløp i januar. Til helgen skal hun sammen med sine søstre Selma og Ingvild stille lag under «Red Bull Hytte til Hytte».

Lørdag 22. februar arrangeres Norges første lagtempo i langrenn i Nordmarka, og bringer et nytt aspekt inn i langrennssporten.

Klikk på bildet for å forstørre.

KART: Løypen starter og ender i Holmenkollen.

OSLO: Det er ventet at 145 lag står på start i Holmenkollen for den første lagtempokonkurransen på langrennsski i Norge. Løypa er en 25 kilometer lang sløyfe gjennom Nordmarka.

Som sykkeltempo

Arrangørene har allerede fått med 40 elitelag, hvor blant annet Niklas Dyrhaug, Tomas Northug og Petter Eliassen stiller på startstreken.

Hvert lag består av 2-4 deltakere, hvor målet er å få to av løperne over mål så fort som mulig.

– Formatet er basert på sykkelsportens lagtempo, og bringer et nytt aspekt inn i langrennssporten som vi og flere med oss mener kan gjøre dette til en utrolig spennende konkurranse både for de som deltar og de som ser på, sier Håkon Tønnessen, Sports Manager i Red Bull Norge.

LES OGSÅ: Medaljevinnere gratulerer Johnsrud Sundby

Søstre med ambisjoner

Den 25 kilometer lange løypa starter på Holmenkollen Arena, og ferden går først til Ullevålsæter, så opp til Nordmarkskapellet, forbi Tryvannstua og Frognerseteren, før målgang i Holmenkollen. Løypeprofilen er altså passe kupert, med totalt 530 høydemeter som skal forseres.

Søstrene Anine, Selma og Ingvild Ahlsand fra Kjelsås gleder seg til å utfordre landslagseliten lørdag.

– Vi har gått på ski stort sett hele livet, og konkurrert fra vi var ganske små. En lagtempokonkurranse hørtes så morsomt ut, det blir både spennende og annerledes. Vi gleder oss til å gå et «familierenn» mot eliten, sier Anine Ahlsand.

LES OGSÅ: Anine Ahlsand spurtet inn til seier

LES OGSÅ: Anine imponerte i Sørkedalen

Hele søskenflokken går aktivt på ski, og både Anine og Selma kan skilte med NM-gull. Nå gleder de seg til å se hva de kan få til sammen.

Og søstrene får veldig tøff konkurranse fra elitelaget til Niklas Dyrhaug, Tomas Northug og Petter Eliassen
.
– Taktikken er alfa og omega. Vi reiser ned til Oslo et par dager i forkant slik at vi kan pugge løypa og legge planer for hvem som skal dra hvor og hvordan vi skal løse utfordringene løypa gir, sier Tomas Northug, som står på startstreken lørdag klokken 08.30.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.