RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Söta bror

Alle som var i aulaen på Høyenhall skole sist onsdag vet hvem som vant Svorsk Grand Prix Song Contest.

Det var verken Wag Wim fra Sverige, eller BABBA fra Norge, men Carolas mindre kjente norske tvilling "Carina". Høyenhalls 9. klasser inviterte på onsdag til en revy spekket med musikk, dans, parodier og ikke minst flust av vitser, der både Sverige og Norge fikk unngjelde! Underbart!
Det er fullt liv i aulaen når undertegnede ankommer en time før revyen "Söta bror" skal vises, hovedsakelig for forventningsfulle foreldre, men kanskje også noen andre skuelystne som har forvillet seg til Høyenhall skole i kveld. Det løper elever i alle retninger under de siste forberedelsene, og det er mye som skal gjøres. Lydanlegg skal testes, replikker pugges og dansetrinn innøves.
Revyen er blitt til under SEV-uken (skolens og elevens valg), og alle elevene på 9. trinn har måttet involvere seg på en eller annen måte. Men det har vært mange forskjellige grupper å velge mellom. Elevene har hatt mulighet til å involvere seg i alt fra matlaging og PR til musikk og skuespill.
En uke er nok litt lite når man skal sette opp en revy, sier Karin Bergseteren, en av klasseforstanderne på 9. trinn.
Det har blitt veldig liten tid til gjennomkjøringer og lignende, men dette er først og fremst en revy for foreldrene og elevene. Vi har lagt vekt på at alle som vil skal få stå på scenen, sier hun.

Sang og humor

Etter litt forsinkelser er det endelig showtime. Etter en festlig åpning er det tid for sketsjer, og i sketsjen "Svensken" får publikum servert raske poenger i hytt og fleng. "Söta bror" spiller på forholdet mellom Norge og Sverige i dag, og det er vel ikke tilfeldig at det samtidig er hundre år siden en viss unionsoppløsning? Det er morsomt, og begge nasjoner får gjennomgå. Likevel avsluttes "Svensken" med et sleivspark mot svenskene, og at de kanskje går til krig mot Norge om hundre år. Hvorfor? For da har de endelig skjønt alle svenskevitsene!
Etter første sketsj var stemningen satt. Publikums begeistring var tydelig, og stemningen stod høyt. Den ble heller ikke lavere da et av kveldens to band satte i gang. "Malaria" smalt til med Nirvanas klassiker "Smells Like Teen Spirit". Musikknumrene var det også flere av. Det andre av de to bandene, med Malene Lie Rydland i spissen, stilte blant annet med en nydelig egenkomponert låt kalt "Origin", og Henriette R fremførte "Par Siempre Tu" på en svært fengende måte. Av mer humoristiske sangnumre (som det var mange av) hadde man for eksempel det Svorske Melodi Grand Prix, der man på en imponerende måte hadde fått vår eiegode Jostein Petersen på storskjerm. Hver "artist" hadde også sin egen bakgrunn på storskjermen, og før man fikk stemmeresultatene ble det vist reklamefilm for svenske köttbullar. Svært godt laget!

Sinnssykt bra

Alt var egentlig imponerende, særlig hvis man tar den korte tiden i betraktning. Skuespillerne opptrådte overraskende ubeskjedent og naturlig på scenen, og nesten alle replikkene satt som smurt. I det hele tatt var dette en svært koselig opplevelse, og mer trengs vel ikke for en helaften?
Ja, dette gikk sinnssykt bra! sier Malene Lie Rydland etter forestillingen.
Det har vært en kjempemorsom uke!
Alt fra kulisser til manus er laget av elevene og det hele vitner om at Høyenhall er en skole proppet med talenter. Så er det bare å håpe at de gjentar suksessen neste år og følger opp med en ny forestilling, for dette var virkelig koselig!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere