Gå til sidens hovedinnhold

Søtnosene venter på våren

Førsteklassingene Marie Sofie og Josef fra Lilleborg skole plantet blomsterløk i Torshov- dalen sist fredag. Allerede nå venter de to seksåringene utålmodig på våren.

TORSHOV: I samarbeid med Friluftsetaten plantet 60 førsteklassinger fra Lilleborg skole blomsterløk i Torshovdalen sist fredag. I parken som elevene har så nært forhold til, var det stor entusiasme å spore da klasse 1c sådde krokus og blåstjerner. Hver elev fikk om lag 100 blomsterløk som han eller hun skulle sette i jorda.

I år var det femte gang Friluftsetaten inviterer førsteklassinger til planting i Torshovdalen, og elevene i klasse 1c tok seg både god tid og plantet med sirlig nøyaktighet der Friluftsetaten hadde lagt beitet til rette. At det nettopp er førsteklassingene som får oppdraget med å plante, er ingen tilfeldighet. De eldre elevene har nemlig vist seg å ta litt lettere på planteavstand og -dybde.

To av Lilleborg skoles nybegynnere som var i ilden den solrike septemberhøstdagen, var Marie Sofie Homnes og Josef Åsgarrd Bergheim. Etter å ha vært med på å plante over 6000 blomsterløk, meldte utålmodigheten seg.

Jeg tror dette kommer til å bli veldig fint til våren. Men det blir så lang tid å vente, og jeg håper blomstene mine blir blå, sier Marie Sofie.

Klassekamerat og blomsterkollega Josef nikker bifallende og begge gleder seg til våren.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene