Gå til sidens hovedinnhold

Sound of hope

Tåsen skolekorps sponser afrikansk brass band, et band med gatebarn og barnehjemsbarn. Og neste søndag inviterer skolekorpset til stor veldedighetskonsert.

TÅSEN: Våren 2011 inngikk Tåsen skolekorps en avtale med Elgon Youth Brass Band i Mbale, Uganda, om å sponse driften av det afrikanske korpset med 20 000 NOK i året.

Utvider horisonten

– Tåsen skolekorps hadde lenge hatt en ønske om å involvere barna i et langsiktig prosjekt som kunne utvide horisonten, bygge vennskap og broer på tvers av kultur- og landegrenser, og som kunne inspirere til internasjonalt engasjement. Gjennom den engelske organisasjonen Musequality, en frivillig organisasjon som arbeider med å støtte musikkprosjekt i utviklingsland, ble Tåsen skolekorps satt i kontakt med Fredrick Kyewalyanga, leder av Elgon Youth Brass Band i Uganda, forteller korpsets Anne Thelle.

Flere enn 100 barn involvert

Videre forteller Thelle at det i dag er flere enn 100 barn involvert i Fredricks korpsprosjekt. Noen av dem bor på barnehjem drevet av det afrikanske korpset, andre kommer til korpset fra slummen.

– Gjennom musikken opparbeider barna selvfølelse og selvrespekt, de lærer å samarbeide og lytte til hverandre, og de kan få inspirasjon til å komme seg vekk fra gaten og tilbake til skolen. Avstanden fra slummen til presidentpalasset er stor, men musikken gir barna ferdigheter de kan være stolte av og vise fram - også for Presidenten, forteller Thelle.

Hun legger til at pengene fra Tåsen skolekorps går til til uniformer og skolematriell. Samarbeidet med organisasjonen Musequality forsikrer at støtten håndteres på en økonomisk forsvarlig måte.

Konsert på søndag

Med på konserten søndag, 18. mars, klokken 18.00, har skolekorpset innleide profesjonelle musikere, og har også invitert et av byens amatørorkestre.

Mer om skolekorpset her

Reklame

Black Week: De beste motekuppene du gjør nå