RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stovnerpolitiet forteller at de fleste innbruddene i deres distrikt skjer i foretnings- og industrilokaler.
Stovnerpolitiet forteller at de fleste innbruddene i deres distrikt skjer i foretnings- og industrilokaler. Foto: Illustrasjonsfoto

Sovende par fikk frastjålet iPaden som lå under sengen

Mens paret lå og sov, kom tyver inn i leiligheten og stjal en iPad under sengen.

HELLERUD / GRORUDDALEN: Natt til søndag tok tyver seg inn i en enebolig på Hellerud mellom klokken tre på natten og klokken syv på morningen. Et foreldrepar og et spedbarn lå og sov, mens tyvene kom seg inn igjennom en verandadør. Døren sto på luftestilling, men tyvene hadde fått opp håndtaket.

– Paret våknet ikke, forteller Gulbrandsen.

Ipad, noen GPS-er og mobiltelefon ble stjålet. Og Ipaden ble funnet under sengen til det sovende paret.

– Det er som regel ikke farlig for boligeiere når tyver tar seg inn. Alle gangene jeg har hørt om slike innbrudd, så har tyven stukket av om noen i huset våkner, sier Gulbrandsen.

Men det er jo ekkelt, og ekstra ekkelt er det når tyven er så tett innpå at de går under sengen til beboerne, mens de sover i den, legger han til.

LES OGSÅ: Tyven rappet desserten mens beboerne sov

Brøt seg inn i blokkleilighet

Det var også et innbrudd i en blokkleilighet på Linderud. Her hadde tyvene brutt opp døren til leiligheten som ligger i ellevte etasje. En nabo hadde oppdaget at døren var åpen, og meldte i fra til politiet. Dette innbruddet skjedde ved middagstider på tirsdag. Siden eieren ikke er hjemme er det foreløpig usikkert hva tyvene har fått med seg.

– Men de går som regel etter leiligheter hvor det bor mennesker de antar oppbevarer kontanter hjemme, eller andre verdier. I dette tilfelle har de nok gjort research, da de tok seg inn på ettermiddagen, sier Gulbrandsen.

Han understreker at det har vært færre innbrudd i bolig i Groruddalen den siste tiden.

– For noen år tilbake var det noen bander som herjet i boliger, men nå ser vi at dette avtar. Innbrudd skjer helst i industri og foretningslokaler, sier overbetjenten.

I helgen var det også fire andre innbrudd i Groruddalen, men alle disse var bedriftsinnbrudd

Stjal 50 mobiler

I telebutikken Office hadde tyver knust ruten og tatt seg inn i lokalet. Omlag 50 mobiltelefoner ble stjålet, og det skal ha vært kaos på kontoret da de ansatte startet på jobb.

Det skal hovedsakelig være smarttelefoner som har blitt stjålet.  Tyveriet skjedde natt til søndag.

– En baker var kommet på jobb, og så tre menn løpe fra stedet. Han hadde forsøkt å løpe etter, men måtte gi opp, sier Gulbrandsen.

Politiet har foreløpig ingen mistenkte i sakene enda. Gulbrandsen sier at tyerne ofte kler seg nøytralt, med hetter og hansker.

– Det er som regel vanskelig å kjenne dem igjen på grunn av måten de går kledd. Men vi bruker tekniske hjelpemidler og spor.

I tillegg til leilighetene og telebutikken, ble også et industribygg, et bilutleiesenter og en barnehage utsatt for innbrudd sist helg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere