RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sovestillingen avslører forholdet


Par som har vært sammen i mange år, sover ofte i skje.
Par som har vært sammen i mange år, sover ofte i skje. Foto: Foto: Istock
Sover dere rygg mot rygg? Det kan bety trøbbel.

KVINNEGUIDEN.NO: Har du tenkt over hvordan dere sover sammen? Det finnes flere sovestillinger som faktisk avslører hvordan dere har det i forholdet.

Det mener søvnforsker og psykolog Samuel Dunkell, skriver expressen.se.

Legg dere samtidig

Ifølge Dunkell har par, som legger seg og står opp samtidig, større sjanse for å overleve sammen. Men hvordan man sover sammen i sengen, har også stor betydning, mener Dunkell.

Den svenske kroppspråkspesialisten Marie-Louise Zeisig har et litt mer nyansert bilde, hun mener det handler mye om hvordan man oppfører seg når man går til sengs.

Les også: Avslør utroskapen
Les også: Konstruktiv krangel
Les også: Ubetinget kjærlighet?

– Hvis man sover lett, kan det være irriterende å sove tett inntil noen. Men, man kan likevel være forelsket. Man kan klemme og si godnatt til hverandre og sove godt på hver sin side. Husk at man kan sove i hvert sitt soverom og fortsatt elske hverandre, sier hun til expressen.se.

Holder rundt hverandre

Dere er nyforelsket og sover gjerne med armer og ben flettet sammen.

Kulde i et anstrengt forhold

Dere sover helt ute på hver deres sengekant med ryggen mot hverandre. Dere rører ikke ved hverandre gjennom natten og har sannsynligvis et spent forhold.

Kongestillingen

Begge to ligger på ryggen. Du hviler hodet ditt på hans skulder. Dette signaliserer at du er trygg og føler seg avhengig av ham. Men, det viser også vennskap. Par som sover slik har ofte en sterk tillit og hengivenhet til hverandre.

Trygghet

Par som har vært sammen i mange år, sover ofte i skje. En behagelig og trygg sovestilling. Det signaliserer at den personen som ligger ytterst, oftest mannen, er den dominerende i forholdet.

Selvstendighet

Å sove rygg mot rygg mens baken rører mot hverandre viser selvstendighet og et sterkt seksuelt bånd mellom dere. Par som har vært sammen lenge sover ofte slik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere