Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Søvnløs på Hoff

Hanna og Gunnar Thronæs får ikke sove om natten etter at Aftenposten distribusjon har etablert seg i bygget i bakgrunnen.
Hanna og Gunnar Thronæs får ikke sove om natten etter at Aftenposten distribusjon har etablert seg i bygget i bakgrunnen. Foto: Foto: Vidar Bakken
Hele natten kommer det en strøm av biler for å hente aviser. Naboer holder på å få sammenbrudd.

Bildet er tatt fra plassen hvor budbilene parkerer. På oversiden ligger boligene som blir plaget av støy. Foto: Vidar Bakken

OPPFORDRING: Sjåførene til Aftenposten distribusjon blir bedt om å dempe seg, uten at det hjelper nevneverdig ifølge naboer. Foto: Vidar Bakken

HOFF: – Dette går ikke lenger. Vi har ikke fått en natt med sammenhengende søvn siden slutten av juli i fjor. Det går på nervene løs. Det er første gang jeg har tatt smertestillende på grunn av stress, sier Hanna Thronæs, som bor på Hoff, rett overfor der hvor Aftenposten distribusjon har etablert seg i Engebrets vei.

– Vi får ikke gjort noe med støyen, selv om vi og nærmeste naboer har henvendt oss til gårdeier, bydel og bydelsoverlege. Vi vet ikke hva vi kan gjøre mer.

400 «pistolskudd»

Hit kommer aviser fra trykkeriet som skal distribueres i de vestlige bydeler. Siden kommer de mindre bilene som skal kjøre ut avisene.

– På det meste har jeg telt 400 «pistolskudd» fra sen kveld til tidlig morgen. Det er smellet fra dører fra en uendelig strøm av biler som kommer med ujevne mellomrom. Det kan være 30 til 40 biler hver natt. Det også annen slamring fra dører til budsentralen, støy fra traller, motorer og containere, sier Thronæs.

Hun mener at det er helt uakseptabelt å etablere en slik næring inntil et boligområde.

Sover i uisolert kjeller

Hennes mann, Gunnar Thronæs, bekrefter at støyen er et stort problem.

– Vi skulle gjerne brukt soverommet med terrasse ut mot Hoffselva, men vi må bruke et mindre lengst vekk fra støyen. Det hjelper lite, da lydene blir forsterket og reflektert av den store gårdens vegger, sier Thronæs.

Han må i perioder sove nede i en uisolert kjeller for å kompensere for manglende søvn. Noen ganger er det rett og slett for rått og kaldt. Hanna Thronæs har ikke samme mulighet. Hun «sover» oppe for å kunne passe på sin gamle mor som også bor i huset.

Les også: Umulig å sove på grunn av arbeid i gata

Frist 19 februar

Ekteparet og naboen gjorde bydelsadministrasjonen oppmerksom på forholdene allerede i juli i fjor. Bydelen har hatt møte med gårdeier og bedt om at det blir gjort støydempende tiltak.

Konsulent Svein Olav Hjelmtveit i Bydel Ullern sier at det fra gårdeier Holm Eiendoms side er avtale med Aftenposten distribusjon å iverksette støydempende tiltak fra 19. desember i fjor.

– I dette ligger blant annet at bilene som skal hente aviser, må parkere på parkeringsanlegget ved siden av bygget. Sjåførene skal så hente avispakker med traller med gummihjul. Det skal også monteres kameraer for å få dokumentert at dette skjer, sier Hjelmtveit.

I mellomtiden har lite skjedd og i et brev til naboene opplyser Holm Eiendom at konkrete, avtalte tiltak skulle vært utført før jul og at det nå er satt en ny frist til 19. februar for å få gjennomført støydempende tiltak. Gårdeier understreker at støyproblematikken vil bli fulgt opp.

– Vi har ikke merket noen forskjell, sier Hanna Thronæs.

Vil etterleve avtale

Distribusjonssjef i Aftenposten distribusjon, Knut Rød, beklager problemene nattestøyen har påført naboer.

– Vi har gitt klar beskjed til sjåførene om hvor de skal parkere bilene. Jeg er opptatt av at dette blir etterlevd til enhver tid. Vi vil intensivere ytterligere arbeidet med å få sjåførene til å parkere der de skal. Jeg er lei for at dette fremdeles har medført støyplager for naboer. Vi vil ha et godt forhold til naboene, sier Rød.

Kameraene som skal dokumentere at støyreduserende tiltak blir etterlevd er ikke på plass.

– Det vil ta litt tid. Vi må komme til enighet med gårdeier når det gjelder belysning, samtidig som kameraovervåking må avklares i forhold til de ansatte og tillitsvalgte. Det må også avklares i forhold til datatilsynet. Vi skal få til en god løsning, sier Rød.

Les også: Avisbud kan ha reddet liv

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!