*Nettavisen* Nyheter.

Søvnløs på Røa

Guri Opsahl (til venstre) og Anne Kathrine Moe synes at støyen fra brøytemaskinene i bakgrunnen er uutholdelig og at nattesøvnen blir ødelagt når snøen laver ned.

Maskinparken dundrer og går til alle døgnets tider. Beboere mister nattesøvnen.

Røa: Jeg sjekker boligannonsene i avisen hver dag, for å finne et nytt sted å bo, sier Anne Kathrine Moe i Meklenborg borettslag.

Rett nedenfor soveromsvinduet som vender ut mot Mærradalen, har ISS Landscaping fått leie tomt av Friluftsetaten. Den er blitt depot for en større maskinpark for blant annet brøyting og strøing.

Jeg har notert tidspunkter for oppstart og kjøring av maskinene. Som du ser her, er det snakk om aktivitet til alle døgnets tider. Jeg kan love deg at det ikke er snakk om stillegående maskiner. Jeg har ligget søvnløs i lange perioder. Jeg så sint, så sint. sier en opprørt Moe.

Varmer opp dieselmotorene

I samme blokk bor Guri Opsahl som også er fortørnet over at Friluftsetaten leier ut til dette formålet.

Jeg forstår jo at man må måke og strø, men man kan ikke plassere disse maskinene i et etablert boområde. På det verste har vi sett åtte maskiner som varmer opp dieselmotorene samtidig, både utenfor og innenfor det avstengte området. Som sagt det er ikke akkurat noen hyggelige "gråtasser" det er snakk om. Her blir vi utsatt for omfattende støy- og luftforurensning. Når snøen kommer må de naturligvis ut, uansett om det er dag eller natt, sier Opsahl.

Ikke mye hyggelig

Den siste tiden har aktiviteten vært lavere i og med at det har vært lite snøfall og behov for brøyting.

Vi har varslet bydelsoverlege Åsa Rytter Evensen og bydelsleder Elin Horn Galtung om forholdene. Vi håper de vil ta affære. Vi vet også at det ikke er lenge før vårrengjøringen av gatene skal settes i gang. Det blir ikke mye hyggelig med åpne vinduer og tur på terrassen med disse maskinene som nærmeste nabo.

Fem år

Parkforvalter Harald Stølan i Friluftsetaten har sett klagene og har videreformidlet disse til ISS Landscaping.

Firmaet må forholde seg til bestemmelsene om støy og eventuelt søke dispensasjon. Jeg har fått bekreftet fra Bydel Vestre Aker at de har vært i kontakt med bydelen med hensyn til støyproblemene. Jeg har også tatt opp dette med unødvendig oppvarming av maskinene og bilkjøring på området. Maskinene skal også stå inne på det leide området, sier Støland.

Inntil videre har ISS Landscaping et kontraktsforhold på fem år. Stølan gjør oppmerksom på at maskinparken ikke innebærer noe nytt på stedet.

Dette var for inntil et par år siden en rodestasjon for våre ansatte med brøytemaskiner og traktorer, som brøytet og strødde i området. Da var det også aktivitet om natten med kjøring ut og inn. Vi hadde riktignok ikke så mange maskiner, sier Stølan.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag