Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SP ønsker grønne singelboliger

Senterpartiets bystyrekandidat ønsker å bygge rimelige singel- og studentbolieger ved Veterinærhøgskoletomten.
Senterpartiets bystyrekandidat ønsker å bygge rimelige singel- og studentbolieger ved Veterinærhøgskoletomten. Foto: FOTO: Anita Bakk Henriksen
Senterpartiets bystyrekandidat, Margaret Eide Hillestad, vil bygge rimelige singelboliger ved Veterinærhøgskoletomta.

tomta

ST. HANSHAUGEN: – Oslo mangler rimelige utleieboliger for single og studenter, samtidig som grøntarealene stadig bygges ned. Her på Adamstuen kan vi slå to fluer i en smekk, sier Senterpartiets bystyrekandidat, Margaret Eide Hillestad.

Del på Facebook

Vil gi Oslo det de trenger

Klimasmarte kvartaler med billige utleieboliger for single, takhager og park. Det er Senterpartiets ønsker for Veterinærhøgskoletomta.

– Vi vil gi oslofolk det de trenger, der de bor. Her er det plass til barnehager, små næringslokaler for gründere, og det er takhager på alle byggene. Slik blir det mulig for de som ikke har villahage eller dyre leiligheter med balkong å få tilgang på egne grønnsaker, forteller Hillestad.

Hun er opptatt av at Oslos innbyggere skal ha tilgang til mat både fra hele verden og fra egen by og region.

Slow food-senter

– Det ser ut til at Oslo endelig får sin mathall på Vulcan-tomta neste år. Jeg håper det kan drive fram små avleggere også andre steder i Oslo. Her på Adamstuen hadde det passet perfekt med et slow food-senter, understreker Hillestad.

Arkitekt Kristian Vårvik, listetopp på St. Hanshaugen, er mannen bak tegningene som presenteres av det ”Det grønne kvartal”.

– Jeg er stolt over at Sp kan legge fram et helt konkret forslag for hva vi vil med Adamstuen etter at Veterinærhøgskolen flytter, sier Vårvik.

Partiet mener utbyggingen av området må skje i et samarbeid mellom kommunen og boligkooperasjonen for å holde prisene så lave som mulig.

– For oss er det viktig at også de som lever på én inntekt skal kunne velge å bo sentralt i Oslo. Vi trenger mer mangfoldige bomiljøer vest for Akerselva, fastslår Kristian Vårvik.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!