RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

REN NATUR: Dr. Holms på Geilo er ett av hotellene som kan tilby boblebad med utsikt over mer enn hvite flisvegger og andre spa-gjester.
REN NATUR: Dr. Holms på Geilo er ett av hotellene som kan tilby boblebad med utsikt over mer enn hvite flisvegger og andre spa-gjester.

Spa deg ned i fjellet

Antall spa-hotell på fjellet stiger frem med løfter om fjerning av furer i værbitt natur over vannet. Sjekk her hvor i fjellheimen du kan boblebade og spa deg.

Så godt du ser ut! Får du kanskje høre etter en ukes ferie på fjellet. Og du smiler, brun i fjeset etter dager i strålende høstsol, rød i kinnene etter timer i frisk fjelluft og slank rundt midjen etter milelange turer i ulendt terren. Eller var det kanskje brun i fjeset etter dager i solariet, rød i kinnene etter peeling og ansiktsmaske og slank rundt midjen etter timer med oppstrammende massasje? I kampen om å trekke turister hele året, satser stadig flere fjellhotell på spa.
Spa-hoteller har en lang europeisk tradisjon. Men først det siste tiåret har de moderne spa-hotellene har kommet til. Dette er blitt et av de hurtigst voksende reisesegmentene i Europa, forteller Per-Erik Winther, partner i analyseselskapet Horwath Consulting. Han tror interessen for hotellspa vil fortsette å vokse.
I USA bygges det sjelden resort-hoteller uten spa-avdeling. Det samme gjelder cruiseskip.

Løse opp muskler

I Norge har flere av høyfjellshotellene satset på spa, og flere prosjekter er på gang, opplyser Winther.
Rett nok er det få av hotellene som har spa som sitt hovedformål. Mer vanlig er det å ha en mindre spa-avdeling som en del av tilbudet til sine gjester, tilføyer han.
De besøkende vet i hvert fall å nyte tilbudet.

I boblebadet på Vestlia Resort på Geilo reklamerer Sylvi og Henning Ofstad gjerne for spalivets gleder.
I går syklet vi syv mil, og hadde booket massasje etterpå. Å få løst opp musklene i dempet belysning og med rolig musikk etter en lang dag på sykkelsetet var ubeskrivelig, sier Sylvi. Dette er første gang hun er på spa, og oppholdet trekkes ut i det lengste.
Vi hadde egentlig tenkt å dra i morgen. Men nå har vi bestemt oss for å bli noen dager til.

Her kan du spa deg ned

Thon Hotell Skeikampen
* Åpner nytt spa-anlegg 1. november med lagune, fossefall, grotte, steambad, isdusj, badstue og flere behandlingsrom. Det vil også bli en uteavdeling med forskjellige bad.
Rauland FjellSPA, Rauland Høyfjellshotell
* Nytt spa-anlegg åpnet i fjor. Den nye velvære-avdelingen inneholder behandlingsrom, hvilerom, steambadstue, fotbad, steamdusjer, og restitusjonsområde. I tillegg tilbys svømmehall og treningsområde.
Mountain Lodge, Norefjell
* Har eget spa- og velværesenter med svømmebasseng, badstue, kaldkulp og boblebasseng. Også spesialbadekar for lyd-, lys- og magnetterapi. Tilbud om mange ulike spa-behandlinger.

Dr. Holms Spa, Geilo
* Har Nordens eneste Shisheido-spaklinikk, og fikk ny og utvidet spa-avdeling i fjor, med velværeavdelingen som byr på svømmebasseng, finsk sauna, tyrkisk dampbad, innen- og utendørs boblebad og trimrom. Klinikken tilbyr en rekke hud- og kroppsbehandlinger, basert på japanskinspirerte Qi-behandlinger.
Vestlia Spa og Fitness, Geilo
* Vestlia Resort har et eksklusivt spaanlegg på 1000 kvadratmeter som åpnet i 2005, og inneholder svømmebasseng, jacuzzi og forskjellige typer badstuer og dusjer. Bredt utvalg spabehandlinger og stor fitness-avdeling med treningsstudio, spinningsal og aerobicsal.
Beitostølen Spa
* Stort spa, trenings- og behandlingssenter på Radisson SAS hotellet. Egen klinisk avdeling, med fysioterapeut. Trimapparater og trening i sal, spinning, styrke eller aerobic. Mulighet for tennis og squash. Spaavdelingen tilbyr det meste innen klassiske spa- og velværebehandlinger. Stort svømmebasseng vegg i vegg.
Sanderstølen SPA & Velværesenter, Tisleidalen
* Sanderstølen Høyfjellshotell har egen velværeavdeling bestående av basseng, badstuer, terapibad, rom for avslapning og tilbud om masasje og SPA-behandlinger.
Rondane Spa, Otta
* Tilbyr behandlinger som kroppspeeling, varmeinnpakning, hydroterapi og massasje. Svømmehall med 30 graders vann, boblebad og badstuer. Trenings- og aktivitetsrom med timeplan for ulike aktiviteter.

Oline SPA og velværesenter, Gol - Velværesenter i tilknytning til Pers Hotell
* Her kan du få massasje, aromaterapi, kurbad, kroppsbehandlinger med lava, leire og alger, samt ansiktsbehandling, pedikyr, manikyr og make-up. Relaxavdelingen har boblebad, dampbadstue og kuldekulp. Hotellet har også stort badeland for hele familien, kalt Tropicana.
Savalen Fjellhotell & Spa, Tynset
* Har stor bassengavdeling med ulike massasjestasjoner som man kan bevege seg mellom. Egen stilleavdeling med treningsrom og avslappingsareal, i tillegg til tilbud om ulike behandlinger
Maharishi Ayurveda Helsesenter, Mesnali
* Maharishi Ayur-Veda er et helhetlig helsesystem med siktemål å skape fysisk og mental balanse. Tilbyr massasje, ulike behandlinger, spesialtilpasset kosthold med mer.
GudbrandsGard Hotell, Kvitfjell
* Har rekreasjonsavdeling med svømmebasseng , boblebad, badstuer og trimavdeling. Tilbyr også massasje og aromaterapi.
* Oversikt over andre norske spa finner du på Altomspa.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere