RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SPALTE: «De burde advare oss mot middelaldrende finansmeglere på racersykkel»


OSER: «De fleste gangene jeg hopper av skrekk når jeg er ute og går i Oslo, har den syklisten som skremte meg, påfallende ofte gråstenk i håret og en racersykkel som oser penger,» skriver Sykkel-Baard.
OSER: «De fleste gangene jeg hopper av skrekk når jeg er ute og går i Oslo, har den syklisten som skremte meg, påfallende ofte gråstenk i håret og en racersykkel som oser penger,» skriver Sykkel-Baard.
Sykkel-Baard ber deg se opp for finansmeglere med gråstenk i håret og rådyr sykkel i Oslo-trafikken.

Da jeg gikk på skolen, praktiserte klassens bølle en lek han syntes var morsom. Han klappet knallhardt i hendene noen millimetere fra nesa på oss andre, så vi hoppet i været av skrekk, og ropte «lufta er for alle». Enkelte syklister gjør at det å ta en spasertur i Oslo, kan oppleves ganske likt. Hvordan har det blitt slik?

Det er ikke slik at sykler tiltrekker seg egoister, det er det privatbilen som gjør, men dårlig infrastruktur kan dessverre få frem det verste i ellers hensynsfulle mennesker. Et fortau er greit for syklister som er ute på sightseeing og har god tid. For den som skal langt, eller er sent ute til et viktig møte, er imidlertid et fortau like egnet for sykling som en hønsegård er for oppdrett av rev og mår. Det er denne innsikten som gjør at stadig flere byer har et sammenhengende nett av sykkelveier hvor syklistene kan være for seg selv.

Jeg tror ellers at noen blir «kamikaze-syklister» fordi de er ute på en hellig misjon for moder planet. Disse bruker ikke sykkelen bare for å komme seg frem, men også for å redde verden. Den som strutter av moralsk overlegenhet, blir ikke så opptatt av å følge småfolkets regler.

De fleste gangene jeg hopper av skrekk når jeg er ute og går i Oslo, har den syklisten som skremte meg, påfallende ofte gråstenk i håret og en racersykkel som oser penger. Dette er mannfolk jeg tror har jobbet så lenge i konkurranseorienterte og nådeløse næringer, at de har blitt sånn. De ser ikke på oss som mennesker, men som utfordringer i kampen om fortauet. Mange av dem klager over at Norge mangler sykkelkultur, og de har helt rett. Deres egen måte å sykle på er det beste beviset.

I løpet av sommermånedene pleier Oslopolitiet å advare innbyggere og turister mot lommetyveri og ran. Det de burde advare oss mot, er middelaldrende finansmeglere på racersykkel.

Baard Ole Amundsen
Sykkeldagbøkene
 

SI DIN MENING OM OSLO SOM SYKKELBY HER

Les tidligere Sykkeldagbøkene-innlegg fra Baard her:

Annerledeslandet Norge

Månedskortet tar knekken på syklisme

Derfor stoppet Baard opp i Frognerparken

Hensynsløse syklister gjør at mange bilister hater meg

«Kan sykkelen vise vei?»

«Aldri har vi vært så trygge, aldri har vi vært så redde»

«Sykkelen er en elendig politisk sak»

«Derfor hater vi menn som sykler»

«Bli avhengig av å sykle før vinteren kommer»

«Oslo flopper, Malmø feirer»

«Hvordan våger du å sykle i Oslo?»

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere

Mest lest