*Nettavisen* Nyheter.

Span-kompisene roer det hele ned

Med prosjektet Container driver Span-kompisene Fredrik Wallumrød og Fridtjof Nilsen med helt andre ting enn bredbent rock.

OSLO: I Tanken Studio i Oslo har det vært lekestue lenge nok nå til at debutplata til østkantbandet Container foreligger.

– Kanskje var det en motreaksjon til alt «bråket» vi har laget før, ler Fridtjof.

Byens håpefulle

På midten av 90-tallet var de i hvert sitt band som regjerte klubb-Oslo. Fredrik Wallumrød spilte trommer i Squid, et slags D’Sound der Solveig Slettahjell sang.

Fridtjof spilte gitar i Explicit Lyrics som var forgjengeren til Span, med Jarle Bernhoft på vokal.

Senere ble de begge samlet i Span.


– Jeg tvilte litt da Fredrik kom inn i Span. Funk, liksom... Men Fredrik kunne virkelig rocke, sier Fridtjof. I ettertid har Fredrik Wallumrød tatt rocken enda lengre, som medlem av El Caco.

Men Container er altså noe helt annet.

– Vi hører jo på mye forskjellig, og hvis vi går ut og hører på andre ting blir vi kanskje mest inspirert av det som er lengst bort fra det vi selv driver med., sier de to unisont.

Container har et sart og sårbart uttrykk, og er passe mørkt.

Kreativt fristed

Prosjektet er et kreativt fristed for de to rockerne. Et sted der alt som blir skrevet kommer helt naturlig.

– Vi skriver ikke fordi at det skal passe inn noe sted. Vi utfordrer også den tradisjonelle måten å lage lyd på. Trommer kan også være fingre som bare tapper på en bordplate, sier Fredrik.

Gjestevokalister

Etter at rammene på alle låtene var på plass var det å hanke inn vokalister til prosjektet. Etter over 15 år i bransjen var det bare å ta i bruk gamle og nye kontakter.

Navn som inkluderer Jarle Bernhoft, Thom Hell, Robert Post, Venke Knutson med flere.

– Dette er alle folk vi kjenner og som kommer inn og blir med på leken sammen med oss. De har også vært med på å utforme dette, og for hver eneste vokalist som har kommet inn har resultatet blitt annerledes enn hva vi har ventet oss. Med positivt fortegn selvsagt, sier Fridtjof og Fredrik i Container.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag