RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spansk ordfører besøkte Holmlia


Alicantes ordfører Vincente Arques Cortés (t.v) blir tatt i mot av initiativtaker Roland Daus på Søndre Holmlia Aktivitetssenter.
Alicantes ordfører Vincente Arques Cortés (t.v) blir tatt i mot av initiativtaker Roland Daus på Søndre Holmlia Aktivitetssenter.
At norske politikere har latt seg imponere over Søndre Holmlia fritidssenter er ingen hemmelighet. Fredag gjestet Alicantes ordfører fritidsklubben for å la seg inspirere.

Holmlia:Det var duket for storfint besøk på Søndre Holmlia fritidssenter sist fredag. I forbindelse med opprettelsen av et lignende senter i Alicante, kom den spanske byens ordfører på besøk for å hente inspirasjon.

Presentasjon

Med seg hadde ordføreren sportsbyråd Juan Carlos Casiano, kultursjef Vicente Escriq, samarbeidsbyråd Francisco Zambrano og sin norskættede rådgiver Elisabeth Ihlen Marandi. De styrer bydelen med flest nasjonaliteter i Spania hvor rundt 70 % ikke har spansk bakgrunn, flere av disse nordmenn.

Under det to timer lange besøket ble ordføreren og hans følge vist rundt på fritidsklubben av initiativtaker Roland Daus. Han viste dem også en presentasjonsvideo ungdom på medieverkstedet ved fritidsklubben hadde laget. Gjennom sin rådgiver fikk ordføreren og hans menn stilt spørsmål og temmet sin nysgjerrighet underveis.

Alt under ett

Og det var en tydelig imponert ordfører vi snakket med etter omvisningen.

Jeg er mest imponert over hvordan fritidsklubben har klart å inkludere så mange forskjellige aktiviteter under samme tak, roser Vincente Arques Cortes

Dette viser at Roland og fritidsklubben lever godt opp til sitt motto "Alt under ett". Den spanske ordføreren kan fortelle at ungdom i Alicante ikke finner sport, medier og kultur på samme sted.

Dette er et glimrende eksempel på et av norges sosiale prosjekter, sier Samarbeidsbyråd Francisco Zambrano. Dette var ordførerens første besøk i landet. Han forteller at det har vært et inspirerende besøk, og at han reiser hjem med mange nye ideer.

Det er faktisk ikke så kaldt her som jeg hadde fryktet, smilte Cortes, før han og hans kollegaer smatt inn i drosjen for å avlegge et besøk hos ordfører Fabian Stang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere