RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spanske toner i Operaen


 
 
Fredag kveld 9.mai blir det mulighet til å oppleve Operaens Scene 2 helt gratis, med slippkonsert av Itziar Martinez Galdos' nye plate Når det slutter å regne.

Itziar er fra Baskerland, og har bodd i Norge siden 1989 da hun ble fast ansatt som operasolist i Den Norske Opera

Albumet er et resultat av et mangeårig samarbeid med Per Arne Frantzen, som begynte da de to musikkstudentene møttes i Stuttgart i 1982. Den består av spanske og latinamerikanske sanger, for det meste såkalte romanser, med stemninger fra Spania, Cuba og Argentina. Fem komponister er kreditert, hver med sitt temperament og særpreg.

- Å synge spansk musikk er noe helt annet enn å synge opera. For det første er stemmebruken helt ulik. I romansene er teksten viktig, sangene er som små smykker, perfekte og forseggjorte, der detaljene er viktig: teksten, rytmen, fargen, atmosfæren. Opera, derimot, er som et stort smykke, med én følelse, sier Itziar.

Hun holder for tida masterclasses i spansk sang for sangstudenter ved Norges Musikkhøgskole. Sopranen er også aktuell i Operafest II, som har premiere på Hovedscenen 20. mai. Hennes neste rolle i Bjørvika blir i Flaggermusen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere